Az eredeti Enigma hangok Budapesten

2019. 04. 04. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világszerte toplistás slágerek, mint a Return To Innocence, Gravity of Love, 7 Lives, Many Faces és az Enigmas Social Song eredeti énekesei, Andru Donalds, Angel X és Fox Lima a színpadra állnak és előadják zenetörténeti mérföldkőnek számító dalaikat egy teljesen élő koncert formájában, új és friss hangokkal elegyítve vasárnap este 7.30-kor a MOM Sport Központban. A show címe: Az eredeti Enigma hangok. Zenei világuk számos organikus, kézzel játszott hangszerből áll össze, mint például ütős hangszerek, furulya és gitár. A koncerten, ahol időutazásra hívják a közönséget a hangok, a képek, a lélek és az érzékek világába, egy négytagú együttes és egy szimfonikus zenekar lép föl.

Michael Cretu német producer 1980-ban alapította az együttest. Céljuk a zenei stílusok szintézise volt. Gregorián zsolozsmázás, etnikus zsoltáréneklés, templomi harangozás, orgonazene és az ehhez hasonló hangszerek egy nagyon különleges, hangulatos és néha még pszichedelikus hangzást is teremtenek. Három Grammy jelölés, 70 millió eladott album, több mint 100 arany és platina lemez áll mögöttük eddig. A mindent elsöprő lemez eladási számok és az ezidáig elrejtett előadói arcok tették az Enigma-t az elmúlt évtizedek egyik legrejtelmesebb zenei projektjévé, mivel még sosem turnéztak vagy léptek föl élő showkban. A budapesti koncertjükön több mint 20 dalt fognak előadni különböző albumaikról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.