Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Dokumentumfilm készül a szigetvári csatáról

Dokumentumfilmet készített Gerebics Sándor Szigetvár 1566-os ostromáról, az 55 perces alkotást április 26-án a Magyar Filmhéten is bemutatják.

Forrás: MTI2019. 04. 02. 19:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerebics Sándor rendező az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta: a dokumentumdráma a végvári játékon és a szakértői megszólalásokon keresztül rekonstruálja a történelmi eseményeket. A neves szakértők – köztük Hóvári János, Fodor Pál, Négyesi Lajos hadtörténész és Varga Szabolcs történész – mellett a filmben mintegy ötszáz szigetvári hagyományőrző is szerepel – fűzte hozzá a rendező.

A régi fény ragyogjon – Szigetvár 1566 című film ősbemutatóját tavaly októberben tartották Nagykanizsán.

A dokumentumfilmet április 8-án a Károli Gáspár Református Egyetemen vetítik le a diákoknak, április 10-én Kaposváron, április 26-án pedig a Magyar Filmhéten láthatja a közönség – közölte Gerebics Sándor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.