Jubileumi koncertet ad a 40 éves Karthago zenekar

A Karthago együttes ma Magyarországon, sőt Európában is, az egyetlen olyan aktív rockzenekar, amelynek tagjai az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is az eredeti felállásban muzsikálnak.

Magyar Nemzet
2019. 04. 10. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Karthago együttes ma Magyarországon, sőt Európában is, az egyetlen olyan aktív rockzenekar, amelynek tagjai az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is az eredeti felállásban muzsikálnak. Megalapításuk 40. évfordulóját egy nagy jubileumi koncerttel ünneplik meg 2019. április 13-án a Papp László Budapest Sportarénában, ahol az elmúlt évtizedeket, a generációkat átívelő slágereikkel elevenítik fel.

A zenekar megalakulását követően, egy év alatt, a '80-as évek egyik meghatározó, és azóta is az egyik legnépszerűbb hazai rockegyüttese lett. Az elmúlt évtizedekben dalaikkal valamennyi slágerlistát többször is meghódították, az első, Karthago című, rekord példányszámban elkelt nagylemezüket a későbbiekben számos stúdióalbum, koncertlemez, DVD felvétel követett. A kivételes csapat olyan maradandó slágerekkel ajándékozta meg a közönséget, mint például a Requiem, a Keleti éj, a Senki lánya, Az áruló, a Barátok nélkül, a Csak a zene szól, vagy az Apáink útján, amely a „Karthago himnusza” is lett.

Népszerűségük ma is töretlen a határon innen és túl. Az öt kiváló muzsikus – Gidófalvy Attila (billentyűk, gitár, ének), Kiss Zoltán Zéro (basszusgitár, ének), Szigeti Ferenc (zenekarvezető, szólógitár, ének), Kocsándi Miklós (dob, gitár, ének), Takáts Tamás (ének, szájharmonika, dobok) – azóta is ugyanazzal az elképesztő energiával, a rájuk jellemző egyedi zenei hangzással és látványos show-val áll minden alkalommal színpadra.

A jeles jubileumhoz kapcsolódóan idén februárban jelent meg a 10 vadonatúj dalt tartalmazó albumuk. Az új dalok közül néhány az Aréna-beli koncerten is felcsendül majd, de nem maradnak el a nagy slágerek sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.