Kezdődik a Partitúra második évada a Duna TV-n

A Partitúra új, második szériája május 1-jén 21.35-kor kezdődik a Duna TV-n. A kulturális műsor epizódjai szerda esténként lesznek láthatók.

Magyar Nemzet
2019. 04. 30. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Partitúra új, második szériája május 1-jén 21.35-kor kezdődik a Duna TV-n. A kulturális műsor epizódjai szerda esténként lesznek láthatók.

A Duna Televízió heti kulturális értékmentő és -megőrző sorozata tavaly indult. Céljuk a kulturális misszió, amely Magyarország, elsősorban a vidék zenei és egyéb kulturális értékeit kívánja bemutatni, minden adásban egy magyarországi várost és az annak környékén fellelhető különböző zenei irányzatokban dolgozó alkotókat, ifjú tehetségeket, intézményeket, társművészeteket és helyi hagyományokat helyezve a középpontba. A sorozat ötletgazdái és műsorvezetői Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas koloratúrszoprán énekesnő és Batta András Erkel Ferenc-díjas magyar zenetörténész, egyetemi tanár. A műsor a műfaját tekintve kulturális dokumentumfilm, minden korosztálynak élvezhető.

A második szezon alapgondolata: a kultúra összehoz, összeköt. Összhangzat van – mutat rá a műsor alcíme is. – A zene nyilván minden adásban szerephez jut, hiszen a zene minden, mindenkié és mindenféle, ki-ki füle szerint kiválasztja belőle, ami neki kellemes, jó, megnyugtatja vagy inkább felpörgeti. De a műsorban ugyanígy benne van minden, ami beletartozik a közösségteremtésbe, hozzátartozik a helyi élethez, kultúrához, legyen az akár a természet, akár a sport. A helyi identitás, a közösségek nemcsak a múltját, a hagyományát őrzik egy-egy helynek, hanem a jövőjét is jelentik – mondta Miklósa Erika.

Valódi teljesítményekre hívjuk fel a figyelmet a Partitúrával, egyszerűen más szemszögből mutatjuk be az országot – hangsúlyozta a műsorvezető.

Az induló adásban, május elsején az első szezon legjobb részeiből válogatnak a műsor készítői, a második adás pedig május 8-án Székesfehérvár, valamint a Velencei-tó környékét mutatja be, ott feltűnik Fa Nándor is. A Főegyházmegyei Könyvtár egy igazi ritkasága, egy eredeti Mozart-kézirat is látható lesz majd az Eger városáról szóló dokumentumfilmben, májusban és júniusban Pannonhalmára és a Balaton déli partjára is ellátogatnak a műsor készítői.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.