Sokszínűség a Körös felett

A vízi színház szervezői hetvennégy napos előadás-sorozatot ígérnek nyárra, benne műfaji sokszínűséget a musicaltől az ifjúsági darabokon és az operetten át a történelmi játékig.

Szilléry Éva
2019. 05. 07. 6:55
null
A vígjáték lesz az idén a listavezető: tizenöt komédiából és zenés bohózatból válogathatunk Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencedik évadát kezdi a Szarvasi Vízi Színház, a Körös holtágán megépült kivételes elhelyezkedésű teátrum, amely nyolc év alatt országos hírnevet szerzett magának, sőt a határainkon túlra, főként a Felvidék felé is nyitott.

A teátrum megkapó környezete mellett a nagyszámú ingyenes előadásával, egész nyáron át tartó programkavalkádjával és az idén második évadát rendező Magyar Teátrum Nyári Fesztivállal nyújt egyedülálló színt a hazai színházi palettán.

A vízi színház szervezői hetvennégy napos előadás-sorozatot ígérnek nyárra, benne műfaji sokszínűséget a musicaltől az ifjúsági darabokon és az operetten át a történelmi játékig.

A vígjáték lesz az idén a listavezető: tizenöt komédiából és zenés bohózatból válogathatunk
Fotó: Havran Zoltán

A Békés megyei nyári teátrum 2011-ben a Békéscsabai Jókai Színházzal összefogva, a Magyar Teátrumi Társaság támogatásával alakult meg, így a vízi színház programjai a szervezet tagszínházai, a békéscsabai társulat és a szarvasi Cervinus Teátrum produk­cióiból állnak össze.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az első években még az volt a cél, hogy a helyieket megszólítsa a program, de csakhamar országos hatáskörűként került be a köztudatba a vízi színház. – Sikerük nagy részben az egyedülálló gazdasági működtetésben áll.

Abban a törekvésben, hogy ha egy kicsi többlet is keletkezik a jegybevételekből, azt az ingyenes előadásokra forgatják vissza – fogalmazott a politikus, aki nyolc éve a Békéscsabai Jókai Színház direktoraként fogott össze a szarvasi színházzal.

A három fő pilléren álló közös munkát nevezte a siker egyik kulcsának Babák Mihály, Szarvas polgármestere, aki a helyiek nagyfokú kulturális igényének tudja be, hogy folyamatosan telt házzal működik a színház. A vígjáték lesz idén is a listavezető: tizenöt komédiából és zenés bohózatból válogathatnak, akik Szarvasra mennek színházba. Többek között a Házasság Palermóban, a Balfácánt vacsorára, a My Fair Lady vagy a Vidnyánszky Attila rendezte Chioggiai csetepaté látható a repertoárban.

Második évadát kezdi a Magyar Teát­rumi Nyári Fesztivál, ahol a szervezet tagszínházai mutatkoznak majd be előadásaikkal. A fesztivál megméretés is, a versenyműveket zsűri értékeli, a szarvasi nyár tehát díjátadóval ér véget.

Kezdettől nagy sikert arat a Körös-parti színházban a Vers a víz felett című irodalmi programsorozat, ami az elmúlt években tánccal, dallal, filmmel, illetve a Mellettem az utódom című estekkel egészült ki. A szarvasi Cervinus Teátrum művészeti fesztiválja kínálatában július 11-től 24-ig a szlovák nemzetiségi színház is helyet kap.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.