Június 14-én kezdődik a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál

Világsztárok fellépése is gazdagítja a június 14-tól június 23-ig tartó miskolci Bartók Plusz Operafesztivál programját – mondta Meláth Andrea operaénekes, a rendezvény egyik résztvevője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Forrás: MTI2019. 06. 02. 14:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztiválon mindenki megtalálhatja a kedvére való művészeket, előadásokat, az opera mellett más komolyzenei műfajok, továbbá jazz és képzőművészet, tárlatok, utcai, szabadtéri programok is várják a látogatókat – tette hozzá.

Néhány héttel a tel-avivi bemutató után magyarországi ősbemutatója lesz Eötvös Péter Az Aranysárkány című művének a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon – mondta Meláth Andrea.

Anger Ferenc rendező a modern, kortárs operák jelentőségét emelte ki a beszélgetésben. Elmondta: a fesztiválhoz kapcsolódó operaíró-versenyre több mint 20 pályamunka érkezett, köztük nemcsak magyar, hanem külföldi, Európán kívül született művek is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.