Idén Czakó Julianna kapta a Domján Edit-díjat

Idén Czakó Juliannának, a Miskolci Nemzeti Színház színművésznőjének ítélte a Domján Edit-díjat a legendás színésznő nevét viselő alapítvány.

Forrás: MTI2019. 12. 20. 22:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színház tájékoztatása szerint a díjat minden évben egy 40. életévét be nem töltött tehetséges vidéki színésznő kaphatja meg, aki alakításaiban tovább hordozza Domján Edit szellemiségét.

Az összegzés szerint Domján Edit bájával, tehetségével nemcsak a színpadot, de a filmvásznat és tévéképernyőt is meghódította, így lett az ország kedvence. Többször hangoztatta, hogy nem akar megöregedni, 1972. december 26-án, egy nappal 40. születésnapja után önkezével vetett véget életének.

Kollégái, pályatársai nem akarták, hogy személye feledésbe merüljön, ezért 1992-ben létrehozták a Domján Edit Alapítványt, hogy minden évben kiválasszanak egy 40. életévét be nem töltött tehetséges vidéki színésznőt, aki a díjra érdemes.

Czakó Julianna a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Karán 2013-ban szerzett diplomát Rusznyák Gábor osztályában. A diploma megszerzése után a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. Az elmúlt években minden műfajban bizonyította tehetségét, 2017-ben Junior Prima díjat kapott.

Czakó Juliannának csütörtök este, a Luxemburg grófja előadás után nyújtották a Domján Edit-díjat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.