időjárás 9°C Amália 2022. október 7.
logo

Életműdíjat kapott Kovács Kati

Magyar Nemzet
2020.04.05. 00:54

Egy egész napos műsorfolyam, a Fonogram-nap nevű online esemény keretén belül hirdette ki szombaton a MAHASZ (Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége) a Fonogram – Magyar zenei Díj 2020 nyerteseit. Az egyes zenei kategóriák győztesei online videókon derültek ki, a nyerteseket bemutató kisfilmekben a művészek videóüzenetben reagáltak a díjakra, üzentek a szakmának és a közönségnek.

Az elmúlt év 40 népszerű dalából álló listából a zenekedvelők online választhatták ki a kedvencüket. A szavazás győztese a Bagossy Brothers Company Olyan Ő című dala lett, elnyerve Az év hangfelvétele Fonogram-díjat.

A 26 tagú – zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló – szakmai zsűri több mint nyolcszáz nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 jelöltjét, közülük kerültek ki a nyertesek.

A Fonogram-nap zárásaként fény derült a 2020-as év életműdíjasaira is. A Fonogram – Magyar Zenei Díj 2020-as életműdíjasa Kovács Kati lett, akinek 1965-ös feltűnése, illetve az 1966-os Táncdalfesztiválon elért sikere óta töretlen a pályája.

A szakmai életműdíjat Gőz László tanár, zenész, a Budapest Music Center (BMC) alapítója, vezetője érdemelte ki, akinek szakmai háttértevékenysége az egész magyar zenei életet meghatározza.

A kategóriák nyertesei itt megtekinthetők: https://www.fonogram.hu/nyertesek

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.