Ebben az évben házhoz megy az avasi „borangolás”

Házhoz megy az online térben az ország egyik legkülönlegesebb adottságú szabadtéri borgasztonómiai fesztiválja a járványügyi előírásokhoz alkalmazkodva, így azoknak is lehetőségük lesz bekapcsolódni a programba, akik jóval távolabb élnek az Avasaljától. A város szívében emelkedő hegy legnagyobb rendezvényét sajnos csak egy későbbi időpontban lehet élőben is megrendezni, a jelenlegi tervek szerint augusztus 27-29. között, de a szervezők, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület május 16-ára meghirdetik a fesztivál online változatát, hogy a borangoló életérzésről senki ne maradjon le.

Magyar Nemzet
2020. 05. 14. 18:20
null
Fotó: @szindbadazutazo Forrás: MIDMAR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borangolás Kanapéfesztiválra keresztelt programban változatos online beszélgetésekkel, borbemutatókkal, koncertekkel készülnek a szervezők a fesztivál kedvelőinek és egyben támogatni kívánják a Bükki borvidék borászait és a környék vendéglátóit, illetve adománygyűjtést szerveznek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház részére, amellyel segíteni kívánnak a vírus elleni küzdelemben.

Fotó: MIDMAR

Az eseményeket május 16-án, szombaton 16 és 24 óra között az Avasi Borangolás Facebook és Youtube oldalán lehet majd élőben követni. Miskolc művészei, borászai, zenekarjai mind egyöntetűen örömmel csatlakoztak a programhoz, de sok más, nem csak miskolci fellépő is vállalta a közös jótékonysági indíttatású produkciót. Aranyosi Péter miskolci humorista beszélget majd vendégeivel az élet édes ízeiről, de műsoron lesz többek között Szécsi Viki és Vihula Mihajlo, a Bíborszél, a Jazz Inside, Árvai Ildikó és még sok meglepetés zenélés is lesz. Érdekes borpárbajokat lehet majd nézni neves borászok részvételével, élő gasztroshow is lesz és retropartyra is lehet majd otthon táncolni.

A rendezvény webshopjában több borvidékről származó borokból lehet vásárolni és a Borbarátkozás program során a borászok segítségével lehet a borokat közösen megkóstolni, ugyanis már most a rendezvény megújult weblapjáról házhoz rendelhetik a borászok válogatott borait és a borangoló ajándéktárgyakat a webshopból. Így a május 16-i programhoz már minden készen állhat egy otthoni kanapéfesztiválhoz, és ehhez mától a miskolci éttermek is csatlakoznak ételkínálataikkal, hogy a gasztro élményről se maradjon le senki.

Fotó: MIDMAR

Az online fesztiválozóknak lehetőségük van támogatni a jótékonysági gyűjtést: amennyiben rendelnek a webshopból, rendelésenként 1000 Ft kerül a gyűjtési alapba, de támogatói jegy vásárlásával is segíthetnek. További felajánlásokat a Szent György-hegy Alapítvány tud fogadni. A részletes programokért érdemes figyelni a rendezvény Facebook-oldalát, amely folyamatosan frissül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.