Különleges koncertfilm debütál ma este a MEZZO TV-n

A Concerto Budapest május 30-tól egy héten át elérhetővé teheti a hazai közönség számára a filmet.

Magyar Nemzet
2020. 05. 29. 13:48
null
Fotó: Valuska Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MEZZO komolyzenét és dzsesszt sugárzó francia tematikus tévécsatorna ma este 20:30-kor mutatja be minden nemzetközi platformján, így Magyarországon is a Concerto Budapest és Kremerata Baltica, Keller András karmester és Gidon Kremer hegedűművész nevével fémjelzett és Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjét. A 37 országban fogható MEZZO TV külön engedélyével a Concerto Budapest május 30-tól egy héten át elérhetővé teheti a hazai közönség számára a filmet, ennek keretében az egyik meghatározó hazai internetes portál élő közvetítésében holnap és holnapután este lesz megtekinthető, a Concerto Budapest honlapján pedig május 30-tól június 5-ig lesz elérhető ingyenesen.

A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019 december 4-én a Müpában rendezett koncertjéről készült. A mintegy két órás film elkészítésében a hagyományos koncertfelvételeknél szokásos televíziós felvételi technika mellett külön filmes stáb is részt vett. A film MEZZO által felkért vezető rendezője és producere Szabó Stein Imre így foglalja össze a nagy ívű vállalkozást: „Klasszikus értelemben nem koncertfilm ez, hiszen ahhoz még sokkal több forgatás, stúdió körülmények is kellettek volna: inkább egy filmes irányba mozduló , élőben felvett film, amely némi saját öntudattal akarja szolgálni a zenét. Szokatlan és megtisztelő, hogy a MEZZO személyemben egy külsőst bízott meg a rendezéssel. ”

IDE KATTINTVA egy rövid videót tekinthetnek meg a filmről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.