Online is sikeres volt a győri Öt templom fesztivál

Mostanra összesítették a szervezők az egy hete véget ért győri online Öt templom fesztivál látogatottságát: az 5 napos premiersorozat programjait több mint 30 000 néző látta eddig, Győrön és Magyarországon túl, Svájctól Törökországig, Izraeltől Ausztráliáig.

Magyar Nemzet
2020. 05. 30. 19:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli járványhelyzetre és a rendezvények megtartásának tilalmára való tekintettel a virtuális térben, és a Győr+ TV képernyőjén online lehetett követni az idei, immár 15. Öt templom fesztivál programjait. A különleges helyzet különleges megoldásokat követelt, így a szervezők, akik semmiképpen nem szerették volna templomi programjaik nélkül hagyni a fesztivál állandó közönségét, Novák Péter rendezőt kérték fel, hogy segítsen tervüket megvalósítani.

Az április végén 6 forgatási napon, 8 kamerával rögzített, több mint 100 óra nyersanyagból végül 5 egészestés koncertfilm, 5 zenés istentisztelet, egy az öt templom történetét bemutató virtuális túra, és ráadásként két minikoncert született. A filmek a fesztivál eredeti időpontjában, annak tervezett programja szerint követték egymást a Kultúrpart Youtube csatornáján és a Győr+ Tv műsorán.

A nyitónapon Szurcsik József, Munkácsy Mihály díjas képzőművész, egy saját készítésű kisfilmmel, rendhagyó virtuális kiállításmegnyitóval köszöntötte a fesztivál közönségét, és adta tovább a képernyőt Barabás Lőrincnek, a Szent Efrém Férfikarnak, a Voces3 Kórusnak, Lőrinszky Attilának, Roby Lakatosnak és ifj. Cséki Kálmánnak, Gryllus Dánielnek, Szirtes Edina Mókusnak, Ferenczi Györgynek és az 1ső Pesti Rackáknak valamint a Mező Misivel kiegészült Budapest Bárnak és a 30Y-nak.

A szervezők remélik, hogy az online forma segített még több érdeklődőhöz eljuttatni a győr-újvárosi öt templom, és a fesztivál hírét és a járványhelyzet elmúltával, november 26-tól személyesen is várják Győrbe, egy rendkívüli, 15,5. Öt templom fesztiválra, és az azt követő hagyományos Öt templom advent programjaira egész decemberben.

A fesztivál előkészületeiről forgatott werk kisfilmet kedvcsinálónak ajánljuk, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén kedvet kapjanak ellátogatni az Öt templom fesztivál Youtube csatornájára, ahol nem csak az online fesztivál minden programja látható, de összegyűjtötték az előző évek fesztivállal kapcsolatos riportjait, beszámolóit is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.