Karantémák a DESZ idei sorozatán

Hatodik alkalommal rendezik meg Debrecenben a nyári egyetemi színházi estéket (DESZ), hála a veszélyhelyzet fokozatos feloldásának. Az egész nyáron átívelő program június 25-én kezdődik a DESZgráfia felolvasószínház első darabjával.

Gőz József Miklós
2020. 06. 19. 12:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első este Szurdoki Péter olvassa fel Szénási Miklós: A Pacsirta utcai társasház című drámáját, majd vele és a szerzővel beszélget Somogyi Tibor. Ezek az előadások a Batthyány utca 24. szám alatti ház udvarán mint hagyományos helyszínen kerülnek a nézők elé. Ha esik az eső – amire nagy az esély –, 26-án rendezik a nyitó eseményt. Június 27-én a DESZ rendezői egyesítik erőiket a debreceni múzeumok éjszakáival, s a Modem kortárs művészeti múzeum kertjében rendeznek performanszot. Július 2-án Bárány Bence és Mészáros Péter Félkövérdőlt címmel a Debreceni Egyetemi Amfiteátrumban adnak elő darabot. Szerzői slam poetry bajnokok, akik kedvenc szövegeik alapján mutatják be, hogy milyennek látjuk embertársainkat és ők milyennek látnak bennünket. Ennek az esőnapja július 3. Ezután egyhetes tehetséggondozó tábor kezdődik 12–16 éves résztvevőkkel. Utána folytatódnak a színházi esték a PerPillanat Playback Társulat Karantémáival, de lesz Cseh Tamás-est is Papp Istvánnal és Szabó Krisztiánnal, a Csokonai Színház művészeivel. Augusztusban lesz egy Tartuffe-előadás és az Alkalmi Társulat Az ezredik éjszaka produkciója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.