Folytatódnak a próbák, premierekre készül a Kecskemét Nemzeti

A járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy az előadásokat a megszokott módon, a színház épületeiben tartsák meg.

Magyar Nemzet
2020. 07. 22. 18:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnaptól folytatódtak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tavasszal elmaradt bemutatóinak próbái. A járványügyi szabályozás lehetővé teszi, hogy az előadásokat a jól megszokott módon, a színház épületeiben tartsák meg. A bérletes nézők számára pótolják a Száll a kakukk fészkére című produkciót a nagyszínházban és a Gardénia című előadást a Ruszt Stúdiószínházban.

A nagy sikerű Amadeus és Bánk bán előadások után a Száll a kakukk fészkére című drámát is Bagó Bertalan viszi színre Kecskeméten.

Ken Kesey 1962-es regénye, Miloš Forman 1975-ös filmje és Dale Wasserman színpadi adaptációja egyaránt világszerte ismert művek. A börtön helyett elmegyógyintézetet választó McMurphy nem számított rá, hogy Ratched főnővér szigorúsága minden elképzelést fölülmúl. McMurphy és társai a humort ragadva fegyverül, ádáz harcot indítanak a marcona teremtés ellen.

A Rusz Stúdióban Elżbieta Chowaniec lengyel alkotó Gardénia című darabja egy szelet közép-európai történelem: négy generációnak a huszadik századba és egymásba fonódó történetét kísérhetjük végig az 1930-as évektől napjainkig, Markó Róbert rendezésében.

– Hatalmas öröm, hogy újra visszatérhetünk a színházba és a közönségünk előtt élőben előadásokat rendezhetünk, annak rendje és módja szerint. Őszintén bízunk benne, hogy a nézőink számára valódi katartikus élményeket adunk majd – nyilatkozta Cseke Péter színházigazgató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.