Újabb tematikus falfestményt adtak át Budapesten

A Neopaint Works munkája a VIII. kerületi Német utca játszóterének ötszáz négyzetméteres tűzfalát díszíti.

B. Orbán Emese
2020. 07. 01. 18:09
null
Fotó: Neopaint Works
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Neopaint Works alkotócsoport már számos budapesti tűzfalat szépített meg tematikus festménnyel (6:3 – az évszázad mérkőzése, Rubik, lengyel–magyar barátságfa, Klauzál téri zöldséges, Sissy, Krúdy Gyula, Róth Miksa, ’56-os falak, Arany János...). A VIII. kerületi Német utcai játszótér és annak tűzfala felújítása még tavaly júniusban kezdődött el, de a folyamat elhúzódott, így ősszel csak a felület alját tudták megfesteni, a dekorációs festésre csak tavasszal, a fal szigetelése után kerülhetett sor.

A képet az önkormányzat építészirodája választotta ki (az akkori vezetőség), ragaszkodva a magyar népmesék témakörhöz. A Kecskemétfilm Kft. engedélyezte (mint a Magyar népmesék jogi képviselője) üdvözölve, hogy ilyen témában készül festmény.

Fotó: Neopaint Works

– A kép megválasztása szerintünk is nagyon jól sikerült, mert nagyon látványos, szép színeket és motívumokat tartalmaz, tehát a legnagyobb örömmel álltunk neki a festésnek – nyilatkozta Jankovits Barnabás, a Neopaint Works alapító-ügyvezetője.

Ősszel az alsó szekció festése öt, maga a festési folyamat pedig tíz napot vett igénybe.

– Mindig nagy öröm számunkra, ha lehetőségünk van ekkora felületen dolgozni, mert ilyenkor láthatják az emberek, hogy a tűzfalfestményekkel mennyire megváltozik maga a fal és annak környezete is. Tudtuk, hogy sikere lesz, már csak a témája miatt is, de azt nem hittük, hogy ekkora. Hihetetlen, hogy mennyi dicsérő kommentet kapunk, illetve nézzük a további megosztásoknál is, hogy kizárólag pozitív megnyilvánulások vannak! Ebből kiderül, hogy mennyire igénylik az emberek, hogy festmények legyenek az utcákon – hangsúlyozta Jankovits Barnabás, aki bízik abban, hogy ezt észreveszik az illetékesek az önkormányzatoknál, és konkrét lépéseket tesznek annak érdekében, hogy minél több ilyen készülhessen nemcsak Budapesten, hanem országszerte is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.