Ideiglenes játszóhelyeken az új évadban

Debrecenben zajlik az ország legnagyobb színházfejlesztési projektje, amely a város hosszú távú stratégiai érdekeit szolgálja. – A Csokonai Színház rekonstrukciója és a Latinovits Színház belső tereinek párhuzamosan zajló megújulása révén két és fél év múlva Debrecen lesz az a vidéki város, ahol komplex, szerteágazó lehetőségeket megjelenítő színházi élet kialakulására nyílik lehetőség – fogalmazott az évadnyitó társulati ülésen Papp László polgármester.

MTI
2020. 08. 26. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Latinovits Színház esetében két év a kivitelezési határidő, így ha a Csokonai Színház addig nem készül el, a Latinovits fogadja majd a társulatot, amely addig a város különböző pontjain, ideiglenes játszóhelyeken lép közönség elé.

Gemza Péter igazgató hangsúlyozta: a nyáron tartott színházi előadások és programok, valamint a folyamatban lévő bérletezés azt igazolják, hogy a nézők szeretete és bizalma töretlen.

Az évadnyitón emlékeztettek arra, hogy a társulat a debreceniekkel, a közönséggel karöltve vesz búcsút a színház felújítás előtt álló történelmi épületétől. Lehunyja sok szemét a ház címmel több mint kéthetes programsorozat kezdődött a hét elején: kulisszajárásokkal, színházi kvízözönnel, zenés erkélykoncertekkel, nyílt próbákkal várják az érdeklődőket. Az eseménysorozat a Bánk bán szeptember 5-i premierjével zárul. A rendezvénysorozat végén a nézőkkel közös fáklyás felvonulással vesznek szimbolikus búcsút a rekonstrukció előtt álló Kossuth utcai épülettől – írták a közleményben.

Jelezték: az új játszóhelyeken a 2020/2021-es évadban is várják a közönséget. A színházban már javában tartanak a próbák: az Őszintén szólva című francia vígjátékot Gemza Péter, a Herkules – A kezdetek című mesejátékot Madák Zsuzsanna rendezésében láthatja majd a közönség.

Fotó: debrecen.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.