Kis feketék, nagy ötletek – Kiegészítők egy darabra

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők készítésére. Pályázni a Hagyományok Háza honlapján lehet augusztus 14-ig.

Forrás: Hagyományok Háza2020. 08. 04. 10:26
Fotó: Gabor Dusa Forrás: Hagyományok Háza
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „kis fekete ruha” minden nő szekrényének alapvető kincse: szinte bárhova felvehető és mindig divatos. Ezt a ruhadarabot azonban izgalmassá és egyedivé a kiegészítők teszik. A Hagyományok Háza Nyitott Műhelyének meghatározó eseménye volt a 2017-es „Kis fekete projekt”, ahol a három fekete alapruhához az alkotók kiegészítőket terveztek.

A projekt folytatásaként idén is pályázatot hirdetnek népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a „kis feketéhez” illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők ékszer, táska, kalap, sál, kabát készítésére.

Fotó: Hagyományok Háza

Egy alkotó több tárggyal és tárgyegyüttessel is pályázhat. A pályázat nem titkolt célja, hogy a Nyitott Műhely alkotóközösségét új tagokkal bővítsék, így alkotópárosok jelentkezését is várják. Pályázni augusztus 14-ig lehet. A díjazott alkotásokat a Hagyományok Háza Nagyvárosi FolkUdvar című programsorozatának divatbemutatóján láthatja a közönség augusztus 23-án.

További információ IDE KATTINTVA olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.