időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Megtartják a Bujtor Filmfesztivált a hónap közepén

Magyar Nemzet
2020.08.01. 16:44

Már nyilvános a vetítési program, s a filmek mellett koncertek, stand up comedy, színházi előadások, hajózás, kiállítások, utcazene és gasztro program is várja majd az érdeklődőket a XI. Bujtor István Filmfesztiválon Balatonszemesen, augusztus 17-től 21-ig. Betartva az előírásokat, gondosan ügyelve a vendégek egészségének megóvására, de szerencsére ez a fesztivál nem marad el.

A XI. Bujtor István filmfesztiválon a Bujtor család, filmes alkotók, rendezők, színészek, a Janisch Attila filmrendező vezette zsűri és a fesztiválprogram résztvevői is a vörös szőnyeghez vonulnak augusztus 17-én délután Balatonszemesen, Utána bárki koccinthat a sztárokkal, művészekkel, sőt szelfizhet a Pogány Madonnával. A Csöpi-filmekből jól ismert rendőr Zsiguli vezeti majd fel a vendégeket és egy akciófilmes jelenet részese lehet majd a megnyitó közönsége.

Molnár Ferenc Caramel akusztik koncertje, valamint Lutter Imre fesztiváligazgató és Bujtor Judit védnök indítja a programokat. Az első este vetítik a Zsaruvér és Csigavér-trilógia első filmjét, A királyné nyakékét, Bujtor Balázs társaságában, az Ancsika Kertmoziban. Másnap délelőtt A Pogány Madonnát is vetítik, délután pedig elindul a versenyfilmes program, vetítésekkel és pódiumbeszélgetésekkel. Az Ötvös Csöpi-filmek minden darabja látható lesz a fesztiválon. A Több tonna kámfor és A szerencse fia esténként az Ancsika Kertmoziban nézhető, méghozzá a filmek egyes szereplőivel közösen, a Csak semmi pánik, Az elvarázsolt dollár és a Hamis a baba pedig A Pogány Madonnához hasonlóan délelőttönként a Latinovits Művelődési Házban látható.

A Csöpi-filmek előtt minden este lesz koncert vagy színházi előadás.

A döntőt jelentő versenyfilmes programba száz film jutott be, ezek közül 41 alkotást láthatnak a fesztiválon a nézők, sok esetben nemzetközi premierként. A rendezőkkel, producerekkel, színészekkel Takács Bence műsorvezető és Lutter Imre beszélgetnek a filmes blokkok között. Az játékfilmek és a dokumentumfilmek mellett versfilmeket, animációs alkotásokat és karanténfilmeket is vetítenek a versenyprogramban.

A fesztivál támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap. A teljes program, a filmek vetítési rendje és minden versenyfilmes alkotás ismertetője megtalálható a www.bujtorfilmfesztival.hu oldalon, és folyamatosan frissül a fesztivál Facebook-oldala is a legfontosabb információkkal.

Már látható a filmfesztivál előzetese is az interneten:

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.