Mindenki másképp csinálja

Koncertezzenek vagy sem? Sok zenekarnak ez most a legidőszerűbb kérdés; az Ossian elhalasztotta nagyszabású lemezbemutató koncertjét, a Tankcsapda és a P. Mobil viszont úgy döntött, hogy 500 fő alatti koncerteket tart. Az Apostol, Fenyő Miklós és Rúzsa Magdi viszont a jelenlegi ajánlások ellenére 500 fő feletti koncerteken lép fel. Koncertkörkép.

Pataki Tamás
2020. 08. 03. 11:16
null
2020.05.30. A Tankcsapda autókoncertje Székesfehérváron. Fotó: Móricz-Sabján Simon Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Járványügyi szempontból az ültetett koncertek megtartása is veszélyes – nyilatkozta Késmárky András sürgősségi szakorvos az RTL Híradójának annak kapcsán, hogy a Broadway Jegyiroda mégis megtartja az Apostol együttes koncertjét augusztus 28-án a Papp László Budapest Sportarénában, mert szerintük az „ültetett előadásnak” minősül.

Ezzel szemben a koronavírus-veszély miatt augusztus 15-e után sem lehet ötszáz főnél nagyobb koncertet tartani, mint azt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette a legutóbbi Kormányinfón. Kovács Zoltán, a Broadway Event ügyvezető igazgatója azzal magyarázta a bizonyítványt, hogy június 18-tól a kormány a vészhelyzetet feloldotta, és szerinte „az úgynevezett ültetett előadások nem tartoznak a zenés-táncos előadások kategóriájába, ezeket meg lehet tartani. Ugyanúgy, ahogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lehet Fenyő Miklós-koncert, ugyanúgy, ahogy Tokajban tudunk Rúzsa Magdi-koncertet tartani, ugyanúgy, ahogy az Apostolnak is meg tudjuk tartani a koncertjét az Arénában.”

Kovács Zoltán Fenyő Miklós és Rúzsa Magdi koncertjéhez hasonlította az Apostol-koncertet, mindezt úgy, hogy az előzőek szabadtéri előadások, utóbbi pedig zárt térben lenne megtartva.

Nem hagynak el. A Tankcsapda 500 fő alatti koncertturnéba kezd
Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon

A jegyiroda azt ajánlja a vendégeknek, hogy belépéskor tartsanak másfél méteres távolságot egymástól, de a maszkviselést nem tennék kötelezővé. Az ötvenéves Apostol zenekar rajongóinak többsége nagy valószínűséggel már betöltötte hatvanötödik életévét, ezzel a legveszélyeztetettebb korcsoportba tartoznak. A Broadway Jegyiroda közösségi oldalán többen nemtetszésüknek adtak hangot, hisz szerintük ezzel akár több ezer időskorú is könnyen megfertőződhet.

Eközben az elsősorban fiatalokat megszólító Tankcsapda a korlátozások ideje alatt is megoldotta a turnézást. A rockegyüttes Facebook-oldalán jelentette be, hogy augusztus 14-től – a járványügyi szabályokat betartva – csak ötszáz fő alatti koncerteket tartanak Nem hagylak el! címmel. Jelenleg tizenhat állomást jelentettek be, de ezt még bővíthetik a jövőben. Az első koncertjüket a győri Bridge Gardenben tartják meg.

A legendás rockzenekar, a P. Mobil is megtartja ünnepi koncertjét Aranylakodalom néven augusztus 8-án Körmenden, alkalmazkodva a járványügyi szabályokhoz. A kétórás koncert apropója a negyven éve lezajlott Fekete Bárányok nagykoncert, amelynek helyszíne a Rába-parti város mellett a főváros volt.

Ugyanakkor az Ossian elhalasztotta a Csak a jót című album lemezbemutató nagykoncertjét, az eredetileg szeptember 12-re meghirdetett fellépést jövőre rendezik majd meg. Mint írták: „2021. április 30-án és május elsején mi nyitjuk a Barba Negra szabadtéri nagyszínpadát egy dupla lemezbemutatóval, dupla csavarral. Az Ossian történetében először két este egymás után, eltérő programmal, rengeteg dallal, nagy látvánnyal, vendégekkel, sok-sok meglepetéssel. A bulikról hang- és képfelvétel készül!” – közölte a zenekar; a jövő héttől erre már jegyek is kaphatók lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.