Sikeres a tíz napja elindított játékos ismeretterjesztő program

A Vakációzzunk a múzeumokkal! hazánk négy legnagyobb tavát mutatja be főként gyerekeknek és családoknak.

Magyar Nemzet
2020. 08. 06. 18:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 28-án indult útjára a #maradjitthon kampányhoz csatlakozva a Vakációzzunk a múzeumokkal! virtuális múzeumpedagógiai mozgalom, mely hazánk négy legnagyobb tavát mutatja be főként gyerekeknek és családoknak. A négy régió múzeumpedagógiai játékaiban tavanként a legnépszerűbb múzeumok és kiállítóhelyek között volt a Balaton (Balaton-felvidéki Nemzeti Park), a Velencei-tó (Bory-vár), a Tisza-tó (Györffy István Nagykun Múzeum) és a Fertő tó (Fertő-Hanság Nemzeti Park).

A pákozdi katonai emlékpark
Fotó: Mozaik Múzeumtúra

A Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája által tíz napja elindított játékos ismeretterjesztő program videós anyagait már több, mint 16 ezer alkalommal nézték meg, míg a múzeumi játékokat, aloldalakat, több mint hatezerszer töltötték le.

A tihanyi bencés apátság
Fotó: Mozaik Múzeumtúra

A Balatoni József, a Mozaik Múzeumtúra iskolai programjának szakmai házigazdája által összeállított redmenta kvízben megadott válaszok több, mint 65%-ban helyesek voltak. Itt földrajzi, történelmi érdekességek szerepeltek a kérdéseknél, néhány opcionálisan megadott válasszal. A szervezők célja az volt, hogy a helyszíneket és információkat tegyék összhangba a diákok fejében is. A tartalmak egész nyáron elérhetők, aki meg szeretné méretni a saját tudását az itt teheti meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.