Megerősítették: készül Mel Gibson Passiójának folytatása

A balliberális filmipar kirekesztette sorai közül Jim Caviezelt A passió miatt.

Pataki Tamás
2020. 09. 23. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly mi is hírt adtunk Mel Gibson új, készülő filmjéről, melynek főszereplője a Passióban Jézust játszó Jim Caviezel lesz – ám akkoriban még úgy számoltak, hogy legkésőbb 2020 húsvétja előtt már a mozikban lesz a Feltámadás, a Passió folytatása. A film nyilvánvalóan nem készült el idén húsvétig, sőt a folytatás munkálataival kapcsolatban egyelőre nincsenek bővebb információk, de Jim Caviezel a Breitbart nevű amerikai hírportál podcastjában megerősítette, hogy a Feltamadás készül, és mint mondta:

– Mel Gibson elküldte a forgatókönyv harmadik változatát. Feltámadás lesz a címe, és a filmtörténelem legnagyobb alkotásának tartom – mondta színész.

A bevételt tekintve – több mint 600 millió dollár – Mel Gibson Passiója tekinthető az eddigi legsikeresebb vallási témájú filmnek, úgy, hogy költségvetése „mindössze” harmincmillió dollár volt. A 2004-ben bemutatott, Krisztus szenvedéséről szóló filmet kezdettől fogva élesen támadta a balliberális kultúrvilág, Mel Gibson lényegében a cancel culture áldozatává vált, Hollywood ugyanis hosszú évekig kirekesztette A passió miatt. Az interjúban szóba került Caviezel karrierje is, amelyet lényegében tönkretett a passiós szerepvállalása, a balliberális filmipar kirekesztette sorai közül a színészt:

„Nem volt túl sok választásom, meg kellett védenem a filmet, hiszen hatalmasat robbant. Persze akkor még hittem azt, hogy rengeteg megbízást kapok majd, de nem így történt. Amit színészként teszek – a tehetségemet – Istentől kaptam. Nem magamnak adtam ezt a képességet, ez olyasvalami, amiben jó vagyok… Úgy éreztem, hogy a hit sokkal nagyobb mint a filmipar és Hollywood, sokkal nagyobb a Republikánus és a Demokrata Pártnál is.”

Jim Caviezel arról is beszélt, hogyha folyamatosan teret adnak az egyre szaporodó baloldali követeléseknek, akkor tönkreteszik az amerikai keresztény életet.

A színész úgy tartja, hogy az aki elkerüli a politikai és a vallási dolgokról való diskurzust, a „szekuláris szélsőségesek” javára játszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.