Mihályi Magdolna kapja idén a Tamási Áron-díjat

Vasárnap a kuratórium tagjai a díjazottal együtt megkoszorúzzák Tamási Áron Alkotás utcai emléktábláját.

Magyar Nemzet
2020. 09. 16. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén Mihályi Magdolna kapja az 1992-ben alapított Tamási Áron-díjat. Mihályi Magdolna férjével, a tavaly elhunyt Varga Sándorral, a Magyar Rádió szerkesztőjével tíz évvel ezelőtt hívta életre Csíkcsomortánban a Székelyföldi verstábort magyarországi és határon túli fiatalok számára. A Tamási Áron-díjat minden évben a kultúra, a művészeti élet olyan személyiségének ítéli oda a Tamási Áron Közalapítvány, aki Tamási szellemében a magyarság és más népek békés együttélését, a bárhol élő magyarság fennmaradásának ügyét szolgálja. A díjat – amelyet több mint negyedszázadon át Budapesten, a Bethlen Gábor-díjjal közös ünnepségen vett át a kitüntetett – hagyományteremtő szándékkal 2019-ben adták át először Farkaslakán, a szülőfaluban, szeptember 20-án, az író születésnapján rendezett emléknapon, de a járvány okozta utazási szigorítások miatt ez most nem lehetséges. A szervezők reménykednek, hogy a jövő évi díjátadó ünnepségen az idei elismerést is átadhatják. Szeptember 20-án 15 órakor viszont a kuratórium tagjai a díjazottal együtt megkoszorúzzák Tamási Áron budapesti lakhelyénél, az Alkotás utca 51/b számú ház falán elhelyezett emléktáblát. Jelen lesz a Székelyföldi verstábor két állandó művészmentora, Kubik Anna és Rubold Ödön is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.