időjárás 31°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Kovács Zoltán: A helyszíni szervezők mérlegelésére bízzuk a fővárosi rendezvények megtartását

Bemutatták Szarka Tamás Missa Missio című művét

Forrás: MTI
2020.10.17. 20:45

Bemutatták Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész Missa Missio – Mise a legüldözöttebb vallásért című művét a Szent István-bazilikában szombat este Budapesten.

Szarka Tamás műve már CD-n is megjelent, az eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel a művész. A pénzadomány a Hungary Helps program segítségével jut el a szíriai keresztényekhez, egy felnőttképző és egy hitoktatóképző-központ kapja meg.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerzõ Missa Missio – Mise a legüldözöttebb vallásért címû zenemûvének õsbemutatója elõtt a Szent István-bazilikában 2020. október 17-én.
MTI/Mohai Balázs

– Magyarország elutasítja a kívülről támogatott migrációt, mert meg szeretnénk maradni magyaroknak, másrészt felelősséget kell éreznünk a bajba jutott nemzetekért, népekért – mondta el az MTI-nek Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Hozzáfűzte: Magyarország kormánya ezért indította el a Hungary Helps programot, amely az eljuttatott támogatások elosztását rábízza a helyi szervezetekre, keresztény egyházakra.

Kitért arra is: a támogatásból nem csupán a helyi keresztény közösségek, hanem adott esetben a többségi muszlim társadalom is profitál, hiszen egy kórház vagy egy iskola felépítése mindenkit szolgál.

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnõ (b) és Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerzõ énekel a Missa Missio – Mise a legüldözöttebb vallásért címû zenemû õsbemutatóján a Szent István-bazilikában 2020. október 17-én.
MTI/Mohai Balázs

Szarka Tamás felajánlása megmutatja, hogy különböző módokon lehet segíteni a rászoruló keresztény közösségeknek – hangsúlyozta az államtitkár.

A szombat esti koncerten Szarka Tamás zenekarával adta elő a művet, vendégként Miklósa Erika koloratúrszoprán és a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa lépett fel.

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnõ és Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerzõ énekel a Missa Missio – Mise a legüldözöttebb vallásért címû zenemû õsbemutatóján a Szent István-bazilikában 2020. október 17-én.
MTI/Mohai Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.