Gera Marina egy középkori misztikus kalandfilmben bukkan fel

Az első magyar Nemzetközi Emmy-díjas színésznő A fekete pók című svájci–magyar koprodukcióban játszik.

Pataki Tamás
2020. 10. 14. 16:35
null
Fotó: Laokoon Filmgroup
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bába szövetséget köt az ördöggel a gonosz német lovagok ellen, a pókok pedig elárasztják a falut. Eléggé hátborzongató? Jövőre kiderülhet: A fekete pók című svájci–magyar koprodukció a Nemzetközi Emmy-díjas Gera Marina szereplésével készül, a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával. Mint a közleményükben írták: a forgatáson mintegy százhúsz fős magyar stáb működött közre, és nemrég fejeződött be az NFI fóti középkori várdíszletében.

Fotók: Laokoon Filmgroup

A XII. században játszódó A fekete pók című kalandfilm Jeremias Gotthelf azonos című könyvének legújabb mozgókép-adaptációja lesz, a mozibemutatót jövő novemberre tervezik az alkotók.

Története igazi középkori horror, egy kis misztikummal megspékelve.

A hátborzongató történet főszereplője, a bátor, fiatal bába szövetséget köt az ördöggel, hogy megszabadítsa faluját a német lovagok sanyargatásaitól, ám az ördög a bábán keresztül pókok tömegét szabadítja rá a falura, és elkezdődik a jó és a rossz hagyományos küzdelme az emberiségért.

Markus Fischer rendezésében készül a A fekete pók, a zürichi Snake Film és a budapesti Laokoon Filmgroup koprodukciójában, az NFI 54 millió forintos támogatásával. A fekete pók jeleneteit a NFI fóti szabadtéri díszleteiben, a göböli középkori díszletvárosban és a szentendrei Skanzenben vették fel. A forgatáson mintegy százhúsz fős magyar stáb dolgozott, köztük statiszták, kaszkadőrök és színészek. Lilith Stangenberg, Nurit Hirschfeld, Ronald Zehrfeld és Anatole Taubmann svájci és német színészekkel együtt Gera Marina is játszik a filmben, akinek az Örök tél című filmben nyújtott alakítását tavaly Nemzetközi Emmy-díjjal ismerte el a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia.

Az NFI közleményében azt írták, hogy a magyar mozgóképszakma hosszú távú fejlesztéseként minden idők legnagyobb állami forrásból megvalósuló hazai stúdiófejlesztése van folyamatban az NFI fóti stúdiókomplexumában a kormány Gazdaságvédelmi akcióterve részeként. A kiemelt beruházás a hazai filmipar világviszonylatban is élvonalbeli szerepét és versenyképességét biztosítja hosszú távon. Négy új stúdiót terveznek felépíteni, melyek összesen további kilencezer-hatszáz négyzetméter hasznos alapterülettel növelik a jelenlegi kapacitást, így összesen 12 200 négyzetméter áll majd a produkciók rendelkezésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.