Nem Gera Marina köt szövetséget az ördöggel

Az Örök tél óta A fekete pókban játszik először a Nemzetközi Emmy-díjjal elismert színésznő. Ebben németül kellett beszélnie, akcentus nélkül.

Pataki Tamás
2020. 10. 15. 17:27
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Marináról, az első Nemzetközi Emmy-díjas magyar színésznőről jó ideig nem sokat lehetett hallani, a minap viszont kiderült, hogy A fekete pók című svájci–magyar koprodukcióban játszik, amelyet Magyarországon forgattak. A színésznőt megkerestük telefonon, és elmondta, hogy sok nemzetközi filmbe hívták az év elején, de a járvány miatt ezek mind csúsznak vagy lekerültek a napirendről. Az említett középkori misztikus filmre még a Nemzetközi Emmy-díj jelöltjeként keresték meg tavaly ősszel, és ezt sikerült is tető alá hozniuk.

Egyes hírportálok azt írták, hogy a filmben Gera Marina köt szövetséget az ördöggel, ám ez nem így van, hisz nem ő játssza a főszerepet. Mellékszerepet játszik, melyről a titoktartás miatt szinte semmit sem árulhat el. De annyit igen, hogy németül kellett beszélnie.

Fotó: Kurucz Árpád

– Végül is az volt a legnagyobb kihívás, hogy egy másik nyelven kell beszélnem. Németül nem tudok, viszont akcentus nélkül kellett kiejtenem a mondatokat. Ebben egy dialect coach segített, végigvette velem a szöveget, és a végén már nagyon belejöttem. Örülök, hogy jól sikerült, hisz a rendező azt mondta, hogy akcentus nélkül beszéltem, meg tudja tartani a hangom, ráadásul jelezte, hogy még szeretne velem együtt dolgozni – mondta a színésznő.

Gera Marina elárulta, hogy a forgatáson a német színészek is gratuláltak az Emmy-díjához, egyikük meg is lepődött azon, hogy a színésznőnek még nincs német ügynöke, ezért felajánlották neki a közvetítést.

– Nekem ez eszembe sem jutott, mert mint mondtam, nem beszélek németül, de úgy látszik, hogy ez nem akadály. Viszont most is elmondom, hogy nem tervezek külföldre költözni, mert leginkább itthoni filmekben szeretnék szerepelni, de persze nem zárkózom el a külföldi produkciók elől – mondta Gera Marina, aki idén szeptembertől a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként alkot: forgatókönyvet ír, egy kisfilmet tervez (kortárs női történetet), valamint egy angol–magyar koprodukció ötlete is van a tarsolyában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.