OperaLive a hétvégén is

Kossuth-díjas és Kamaraénekes elismeréssel kitüntetett művészek áriaestjeivel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari, énekkari és balettművészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozata. A vetítések esténként 8 órától az Opera Facebook-oldalán láthatók.

Magyar Nemzet
2020. 10. 09. 15:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az október 10-i Maszkabál sztárvendége, Rálik Szilvia közel két évtizede az Opera magánénekese. Pályája során itthon és külföldön elénekelte az operairodalom legdrámaibb karaktereit, szerepei közül kiemelkednek Verdi, Wagner és Puccini hősnői. A műsor vendége Kovácsházi István, akivel számtalan alkalommal állt együtt opera- és koncertszínpadokon.

Rálik Szilvia
Fotó: Emmer László

Az október 11-én fellépő Rost Andrea pályafutását harminc éve követheti nyomon a hazai és a nemzetközi közönség. Még főiskolás volt, mikor Gounod Rómeó és Júliájában bemutatkozhatott az Operában, és hamarosan nemzetközi karrierje is elindult először Bécsben, majd a milánói Scalában. Később Salzburgon és Londonon át egészen a New York-i Metropolitanig megismerhették a világ operarajongói. Áriaestjén Puccini, Gounod és Leoncavallo tragikus hősnői mellett ikonikus Mozart-szerepeit is megidézi. A Kossuth-díjas művész vendége a 2019/20-as évad kamaraénekese, Haja Zsolt, a meglepetésvendég pedig mindkét nap a MaszkaBál-sorozat hagyományaihoz híven egy fiatal, pályakezdő művész lesz.

Rost Andrea
Fotó: Emmer László

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.