Sitges-ben és Varsóban is díjaztak magyar filmet

Magyar sikerekkel zárult a hétvégén a sitges-i nemzetközi fantasztikusfilm fesztivál Spanyolországban és az A kategóriás varsói nemzetközi filmfesztivál is: a borzongató mozifilmek nagy presztízsű nemzetközi seregszemléjén a Drakulics elvtárs című filmért Bodzsár Márk a legjobb forgatókönyv díját nyerte, Lengyelországban Felméri Cecília Spirál című filmjét elismerő oklevéllel, Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását Fipresci díjjal jutalmazták – tájékoztatott a Nemzeti Filmintézet.

Magyar Nemzet
2020. 10. 19. 15:12
null
Fotó: ROBERTJAWORSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 53. Sitges-i Filmfesztivál tekintélyes szakemberekből álló zsűrijében többek között Mary Jo Marky, a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő és a Lost – Eltűntek sorozat vágója döntött a rangos díjakról. Bodzsár Márk, Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével készült nagy sikerű vámpír-retró-kém-vígjátékát már számos rangos fesztivál tűzte műsorra világszerte és a hazai mozikban 2019-ben a legnézettebb magyar filmek egyike volt – olvasható az NFI mai közleményében.

A Drakulics elvtárs tavaly a legnézettebb filmek egyike volt, most Sitges-ben is díjazták
Fotó: Gerő Elektra

Felméri Cecília első mozifilmje, a Spirál világpremierje a lengyel főváros A kategóriás nemzetközi filmfesztiválján volt. Az első és második filmeket bemutató versenyprogramban a magyar–román koprodukcióban készült lélektani krimi elismerő oklevelet nyert. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál november 19-től látható országszerte a mozikban.

A Spirál című lélektani dráma elismerő oklevelet kapott
Fotó: Vertigo Média

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját a filmkritikusok nemzetközi szövetség, a FIPRESCI zsűrije díjazta Varsóban. A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült drámát már több mint tízezren látták a hazai mozikban. Fesztiválkörútja vezető európai fesztiválokkal párhuzamosan Ázsiában és Amerikában folytatódik.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre fesztiválkörútja Amerikában és Ázsiában folytatódik
Fotó: posterestante

Mindhárom díjazott alkotás az NFI támogatásával készült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.