Produkciók az Operaház közvetítésében a hétvégén

Folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozat esténként 20 órától az Opera Facebook-oldalán.

Munkatársunktól
2020. 10. 03. 16:33
null
Miklósa Erika Fotó: Emmer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamaraénekesek áriaestjeivel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari, énekkari és balettművészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozata. A produkciók esténként 20 órától az Opera Facebook-oldalán követhetők.

Az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról a tegnap este közvetített Tercett-Trió-Trois-est a XIX. századi zeneirodalomba kalauzolta a nézőket. Ma az operaházi pályafutásának harmincéves jubileumát ünneplő Miklósa Erika lép kamerák elé az intézmény kamaraénekesei­nek áriaestjeit összefoglaló MaszkaBál-sorozatban.

Miklósa Erika koloratúrszoprán
Fotó: Emmer László

A Kossuth-díjas, idén a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának választott szoprán főként koloratúrszerepeiből válogat. A Tóth Erika rendezte est műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Tóth Sámuel Csaba.

Holnap Szegedi Csaba, az Opera az elmúlt több mint egy évtized során egyik legtöbbet foglalkoztatott, fiatal lírai baritonja lesz a MaszkaBál vendége.

Szegedi Csaba lírai bariton
Fotó: Opera

Műsorában főként olasz repertoárjából válogat Donizettitől Leoncavallóig. Az est rendezője Gábor Sylvie, műsorvezetője Ókovács Szilveszter, zongorán közreműködik Doman Katalin.

Jövő szerdán, október 7-én az operairodalom egyik legnépszerűbb darabjával, a Carmennel folytatódik az elmaradt operaelőadások keresztmetszetét bemutató OperaSzerda műsora.

Koncertszerű Carmen – a produkciók online követhetők
Fotó: Gyulai Várszínház

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.