időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Blaskó Balázs marad a Gárdonyi Géza Színház igazgatója Egerben

MTI
2020.11.11. 19:40

Újabb öt éven át Blaskó Balázs, a teátrum eddigi igazgatója irányítja az egri Gárdonyi Géza Színház munkáját, miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellenállása miatt az önkormányzat elállt az általa megválasztott jelölt kinevezésétől – tájékoztatta a megyeszékhely polgármestere az MTI-t.

Mirkóczki Ádám aláhúzta: azt követően hozta meg döntését, egyetértésben az Egységben a Városért Egyesület frakciójával, hogy az Emmi „semmilyen kompromisszumra nem volt hajlandó, a rugalmasságot minimálisan sem gyakorolva ragaszkodott Blaskó Balázs személyéhez”.

Az október 29-i közgyűlés Szőcs Arturt, a Miskolci Nemzeti Színház rendezőjét választotta igazgatónak.

Csak akkor maradhatott volna érvényben a közgyűlési döntés, ha az egri önkormányzat vállalja, hogy visszafizet közel 300 millió forintot a minisztériumnak és elesik a jövő évi 300 millió forint támogatástól is – tudatta Mirkóczki Ádám.

Mivel Eger költségvetése nem bír el egy újabb, ilyen mértékű anyagi veszteséget, a színházigazgató kinevezésének jogáról a város „lemondott” – írta közleményében, megjegyezve, hogy az Emmi nem szakmai, hanem politikai alapon támogatott jelöltje előtt ebben a kritikus gazdasági helyzetben meg kellett hajolniuk, hiszen felelősséget vállalva Egerért, nem veszélyeztethetik a város intézményeinek és vállalkozásainak működését, munkavállalóinak megélhetését.

Mirkóczki Ádám szomorúnak nevezte, hogy a városvezetés nem dönthetett, és bele sem szólhatott egy egri intézmény vezetőjének kinevezésébe.

A helyhatóság anyagi kiszolgáltatottsága okán meghozott döntésük miatt Blaskó Balázst nem a városi közgyűlés, hanem az Emmi kinevezettjének tekintik – jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.