Elismerés a jövőt formáló tehetségeknek

Az MVM támogatásával minden évben tíz fiatal művész kapja meg a Junior Prima díjat magyar zeneművészet kategóriában. Idén tizenharmadik alkalommal vehetik át az elismerést a legkiemelkedőbb fiatalok.

2020. 11. 18. 15:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 26-án 19.30-tól az az Mvmjuniorprima.hu oldalon várják az érdeklődőket az online díjátadón és gálakoncerten, melynek megtekintése ingyenes és regisztrációhoz sem kötött. Az este folyamán kiderül, ki az a tíz fiatal zeneművész, akik idén megkapják a Junior Prima díjat. Sőt egy gálakoncert keretében tudásukat is megcsillantják a díjazottak.

A Junior Prima díj az ifjú zeneművészek körében ma a legnagyobb presztízsű elismerésnek számít. A siker megszületésében segíti és inspirálja a fiatal művészeket, hiszen megfelelő anyagi és erkölcsi támogatást biztosít a kibontakozáshoz, amire a tehetség és a kőkemény munka mellett szükség van, hogy valaki a komolyzenei élet élvonalába kerüljön. Már százhúsz kimagaslóan tehetséges fiatal zeneművész vehette át az elismerést és az ezzel járó anyagi támogatást. – Az MVM Csoport számára évek óta kiemelkedően fontos társadalmi ügy a fiatal tehetségek, illetve a kulturális értékteremtés támogatása. A Junior Prima díjak átadása az év egyik legjelentősebb művészeti eseménye számunkra. A pandémiás helyzetre való tekintettel a díjátadót most nem hagyományos módon bonyolítjuk le, hanem online közvetítés formájában valósítjuk meg. A közvetítéssel ugyanakkor bárki számára elérhetővé téve ezt a különleges élményt. Cégcsoportunk legfőbb mozgatórugója az innováció, és úgy gondolom, ebben a rendkívüli helyzetben is meg tudjuk mutatni, hogy mindig megtaláljuk a legjobb megoldásokat – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A zsűri tagjai minden évben a magyar zeneművészet szaktekintélyei közül kerülnek ki. A korábbi évekhez hasonlóan idén is Vigh Andrea Liszt- és Prima díjas hárfaművész, érdemes művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora a grémium elnöke.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész is a zsűri tagja
Fotó: Emmer László

A zsűri tagjai továbbá Marton Éva, Dráfi Kálmán, Fekete Gyula, Fülei Balázs, Binder Károly, Balázs János, Boldoczki Gábor, Fazekas Gergely és Jakobi László.

– Korábbi díjazottjaink nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is jelentős sikereket érnek el, kiemelkedő művészeknek számítanak, a világ legnevesebb helyszíneit töltik meg zenével. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a magyar zeneművészet új generációi is a legmagasabb szakmai, művészeti színvonalat képviselik” ­– közölte Vigh Andrea, a zsűri elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.