Nem az, ami megöl – így szól az Imperium Kalapács-feldolgozása

A Kalapács zenekar huszadik évfordulójára jelenik meg a Kikalapált dalok című tribute lemez a Hammer Records kiadásában, amin többek között az Ossian és a Dalriada is szerepel.

Pataki Tamás
2020. 11. 07. 14:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kalapács zenekar huszadik évfordulójára jelenik meg a Kikalapált dalok című tribute lemez a Hammer Records kiadásában, amin többek között az Ossian, a Dalriada, az Omen, a Moby Dick és a Rudan Joe Band is szerepel.

A borítója sem magyar spanyolviasz, hiszen a tribute albumhoz illően a grafikával is tisztelegnek a heavy metal egyik legnagyobb zenekara, a Judas Priest előtt, a Ram it Down lemez pedig címe miatt is egyértelmű választás volt, ezzel utalva a dalgyűjtemény címére is.

Az Imperium – a Nevergreen billentyűsének, Matláry Miklósnak a vezetésével működő banda – nemcsak feldolgozta a Nem az, ami megölt, a Kalapács zenekar egyik legjobb dalát, hanem videóklipet is forgatott hozzá.

A gyökereket persze nem lehet megtagadni, az Imperium hangzása nevergreenes, sötétebb, gótikusabb árnyalatokkal hangzik fel a Kalapács-dal, Dr. Jekyll éneke és a súlyosabb riffek pedig egyedivé teszik.

A többi feldolgozást a Hammer Records YouTube-csatornáján lehet meghallgatni.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dUNXZFj2yxY[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.