Nemzetközi és hazai sztárok a VeszprémFesten

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész három programmal lép színpadra a VeszprémFest Classic koncertsorozat keretében.

2020. 11. 06. 16:15
null
Balázs János zongoraművész Fotó: Emmer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ködös novemberi napokon jó érzés az embernek egy jövő nyári rendezvényre gondolni. Különösen, ha az egyik legizgalmasabb fesztiválról van szó: a VeszprémFest 2021-es nyári programjával ismerkedhetünk meg. A História Kertben és a Várban felállított nagyszínpadokon a nemzetközi dzsessz-, pop- és világzene sztárjai lépnek majd fel. A harmadik, Jezsuita Romkertben rendezett, VeszprémFest Classic elnevezésű koncertsorozaton a hazai élet világhírű kiválóságai adnak koncertet nyár derekán, július 12. és július 18. között.

Miklósa Erika koloratúrszoprán
Fotó: Nánási Pál

A fesztivál missziója a kezdetek óta változatlan: vidéki végvára lenni a világszínvonalú zenei produkcióknak, otthona néhány napig azoknak a sztároknak, akik Európa és a világ színpadainak deszkáin is otthonosan mozognak, és szeretnék elérni, hogy legyen ez a pár nap egy fontos bejegyzés a fesztivál-, kultúra- és zenerajongók naptárában. A hazai fellépőket már ismertették a szervezők: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész három programmal, Miklósa Erika, Tompos Kátya, Szakcsi Lakatos Béla és Lendvay József társaságában lép színpadra a VeszprémFest Classic koncertsorozat keretében.

Ízelítő a programból

A sorozat nyitányaként, július 16-án a VeszprémFest történetében legtöbbször fellépett művész, Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet. Július 17-én Paganini+-programmal Balázs János és Lendvay József mellett az a Szakcsi Lakatos Béla lép színpadra, aki 2004-ben ott volt az első fesztivál fellépői között. Július 18-án a VeszprémFest Classic záróakkordjaként Tompos Kátya és Balázs János Cziffra Café című estjét élvezheti a közönség.

A VeszprémFest Classic koncertsorozat előadásai a Cziffra-fesztivál és a VeszprémFest közös szervezésében jönnek létre.

Képgalériánkban megtekinthetik a hazai fellépőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.