Az ünnepeken is működött a Békéscsabai Jókai Streamház

Nem, nem változtatott nevet a Békéscsabai Jókai Színház, csak az egyre ismertebb angol elnevezéssel jelzi, átállt az online térre.

Gőz József Miklós
2020. 12. 28. 17:19
null
Jelenet a Szilveszterkor látható Törvénytelen randevúból Fotó: Békéscsabai Jókai Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem, nem változtatott nevet a Békéscsabai Jókai Színház, csak az egyre ismertebb angol elnevezéssel jelzi, átállt az online térre, a színháziak nem hagyták magukra a nézőket. Karácsony mindkét napján megjelentek az online felületeken, streaming előadásban. Karácsony első és második napján a Megfeszített című musicallel álltak a közönség elé.

Online bemutatót tartanak 29-én, amikor a Balkán kobrát adják elő. A fergeteges, fekete humorral átszőtt darabot a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal (Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház) koprodukcióban mutatják be. A címszereplő egy balkáni háborúkat is megjárt bérgyilkos, a többi szereplő (mindennel üzletelő dúsgazdag vállalkozó, elszánt, szereleméhes rendőr, stb.) pedig a gyilkosságon kívül mindenre hajlandó a pénzért. A feleség minden eszközt bevet, hogy megszabaduljon férjétől.

A fergeteges, fekete humorral átszőtt Balkán kobra holnap kerül a nézők elé
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

A színház honlapján a befejezett adventi naptár után is sok érdekes dolgot nézhetnek meg a rajongók. Koltay Gergely és a színház igazgatója Seregi Zoltán beszélgetnek a Megfeszített című musicalről. A darabból egy részletet is bemutatnak. Feltettek egy teljes mesejátékot is, az Árva lányból hercegnő címmel. Bemutatják a videótár vezetőjét, akire ilyen járványos időszakban nagy terhek hárulnak. Írásbeli interjút is közreadnak Dariday Róberttel, a színház örökös tagjával, aki nemrég vette át vasdiplomáját. A 92 éves színész – aki 65 éve van a pályán – a színház Trianon című darab narrátora. Sok szerepe mellett érdekes módon sokszor játszott narrátort.

A későbbiekben – ha a tárgyalások befejeződnek, a Pillangók szabadok és a Két összeillő ember című kamaradarabot is nézhetővé teszik online. Egy napon keresztül bármikor megnézhető verzióban pedig a Lázár Ervin programban szereplő Rigócsőr királyfi mese-musicalt is az iskolák rendelkezésére bocsátanák. Szilveszterkor pedig a Törvénytelen randevú lesz online műsoron.

Jelenet a Szilveszterkor látható Törvénytelen randevúból
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.