Debrecen hetedjére az internetes kultúra fővárosa

Az okosváros (smart city), a digitális város nemcsak egy politikai szlogen, hanem valóság is.

Gőz József Miklós
2020. 12. 17. 21:07
null
Puskás István alpolgármester (jobbra) átveszi a díjat Fotó: Miskolci János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül szól oly sok híradás Debrecen kulturális tevékenységéről. Ezt bizonyítja, hogy a város az idén már hetedik alkalommal nyerte el Az Internetes Kultúra Fővárosa vándordíjat. A kitüntetést Puskás István kultúráért felelős alpolgármester vette az Az Év Honlapja díjátadó roadshow-ján.

Puskás István alpolgármester (jobbra) átveszi a díjat
Fotó: Miskolci János

A díjat a bíráló bizottság Az Év Honlapja nevű pályázaton a legtöbb díjat elnyert városnak ítéli oda. E versenyben a debreceni kulturális vállalkozások tizenkét díjat kaptak, ami példátlan a verseny történetében. A díj méltán dicséri a digitális kultúrát magas színvonalon működtető debrecenieket. A kitüntető címet Varga István László, Az Év Honlapja Díj alapítója adta át.

A díj átvételekor Puskás István alpolgármester többek között elmondta, hogy Debrecen városa büszke erre a díjra, különösen arra, hogy hetedik alkalommal kapta meg Az Internetes Kultúra Fővárosa vándordíját. Ez elismerése annak, hogy számukra az okosváros (smart city), a digitális város nemcsak egy politikai szlogen, hanem valóság is. Bizonyítéka annak, hogy Debrecenben milyen kreatív energiák dolgoznak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.