Köszönet a kistelepülési olvasóknak

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 53 olyan település van, amelyre könyvtárbuszok közlekednek, de a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan elrendelt veszélyhelyzet miatt november 11-től ez a szolgáltatás szünetel. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár azonban 2020 adventjén is gondolt az itt élő olvasóira.

Brézai Zoltán
2020. 12. 14. 9:26
null
Ajándékozás a fáji iskolában Fotó: II. RFMVK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézmény munkatársai 2 nap alatt 9 települést kerestek fel, hogy karácsony közeledtével megajándékozzák a könyvtár beiratkozott olvasóit. Abod, Égerszög, Komjáti, Szögliget, Teresztenye, Abaújszolnok, Alsógagy, Fáj és Ziliz voltak a helyszínek. Az iskolába vagy az önkormányzathoz vitték a csomagot, de akadt olyan község is, ahol egy négygyermekes családnak személyesen adták át az apró meglepetést. Édességek, játékok – többek között kártyák, kisautók – és nem utolsósorban kifestőkönyvek szerepeltek az ajándékok között. Az olvasók örömmel fogadták a könyvtár figyelmességét, és már most várják, hogy a könyvtárbuszok újból felkereshessék a településeket, és ismét kölcsönözhessenek, használhassák a számítógépeket, internetezhessenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.