„Sose ismétlődjön meg a december 5-i szégyenletes népszavazás!”

Trianon száz. December ötödikei népszavazás. Kivándorlás. Szétszakítottság. Úz-völgyi temetőrongálás. Nem mondhatjuk, hogy unalmasan telt az utóbbi száz, vagy harminc évünk a Kárpát-medencében. Bálint József és Viczkó Márk rapperek összefogtak Fábián Zoltánnal, a Hungarica volt rockénekesével, hogy dalban üzenjenek Trianon századik évfordulóján: együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.

Pataki Tamás
2020. 12. 05. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy műfajok feletti összefogás Trianon centenáriumának jegyében, amely rávilágít arra, hogy ha mindannyian azt erősítjük, amiben egyetértünk és arra fordítjuk az energiánkat, akkor közösen komoly eredményeket érhetünk el, legyen szó bármiről.

Komoly kihívás hazafias témákban megszólítani a fiatalabb generációt, ez egyben a dal küldetése is.

A közös munka baráti hangulatban, továbbá minden szereplő részéről jó szándékkal és maximális odaadással készült, mely reméljük visszaköszön a képkockákról is. Ez tényleg egy olyan összefogás, amely a mai világban ritka és példaértékű – mondta Fábián Zoltán énekes, a Hungarica volt frontembere.

A videó az Apponyi-beszéd idézetével kezdődik – „a békefeltételek lényeges módosítások nélkül elfogadhatatlanok” – és rögtön berobban a refrén, amelyet Fábián Zoltán énekel:

„Akik a sírunkat ássák,

temetőinket gyalázzák,

megfizetnek mindenért

minden magyart visszavárunk,

együtt bizony erő vagyunk,

szerteszét gyöngeség”

Viczkó Márk azt nyilatkozta lapunknak, hogy korábban már készítettek egy dalt az Úz-völgyi temetőrongálásokról, mert sokkolták őket az ottani események.

– Felháborító, hogy ez napjainkban megtörténhet. Ahogy még sok minden más is, ha ezt hagyjuk. Pontosan az ilyen magyar jövő elkerülésének érdekében fújtunk riadót.

Szükséges, hogy őszintén és keményen szembenézzünk a valósággal. Ahol nincs hang, ott visszhang sincs. A magyar nemzet jövőjének jobbra fordulását hiába várjuk, amíg a múlt hibáinak a jóvátétele meg nem történt. Ezen kell dolgozni. Vissza kell szereznünk a helyünket a Kárpátok népei között.

Ezt a helyet pedig csak az igazság meghirdetésével lehet – mondta a rapper.

Ezért keresték meg Fábián Zoltánt, hogy vállalna-e közreműködést egy Trianont, az elmúlt száz évet, a magyarság jelenlegi helyzetét boncolgató dalban. Mint mondta: innentől kezdve az egész klip, a történet vonala, minden közös munka. Bálint József rapper szerint a daluk fő üzenete az összefogás, megjelenését éppen ezért időzítették a mai napra:

– Nem titkolt szándékunk, hogy alkotásunkkal üzenjünk minden magyarnak, hogy csak együtt lehetünk erősek. A 2020. december 5-i klippremier sem véletlen. Dalunkkal szeretnénk a szégyenletes december 5-i népszavazás sebeit begyógyítani, minden csonkahoni magyar nevében is elnézést kérni, és segítő kezet nyújtani, hogy végre mi magyarok egymásba kapaszkodhassunk, és megfogadhassuk, hogy soha többé nem engedjük el egymást! Legyen ez a dal jelzőtűz a magyarság számára, hogy 2004. december 5-e soha ne ismétlődhessen meg!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.