Titkos adventi fesztivál Győr különleges utcájában

A járványhelyzetre való tekintettel idén rendhagyó meglepetésprogramokkal várja az érdeklődőket a Győr-újvárosi Öt Templom Advent.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 16:16
null
Fotó: ottemplom.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványhelyzetre való tekintettel, a korábbi évek megszokott eseményeivel szakítva idén rendhagyó meglepetésprogramokkal várja az érdeklődőket a Győr-újvárosi Öt Templom Advent, az öt templom utcájában hanuka első napjától karácsony utolsó napjáig, vagyis december 10. és 26. között.

Ahogy sör és virsli helyett immár tizenkét éve spirituális hangulatot és áhítatot ígér a tavaszi Öt Templom Fesztivál, úgy az Öt Templom Advent is különleges élményt nyújt a Győr-újváros különleges utcájába látogatóknak, ahol az emberek közötti hitbéli tolerancia jegyében évszázadokon keresztül élt és él ma is egymás mellett békében öt vallás, öt közösség.

A rendhagyó kültéri kiállítás január 6-ig várja az érdeklődőket
Fotó: Öttemplom.hu

A koronavírus miatt a templomok zárva lesznek ugyan, és a koncertek, a színházi élmények is elmaradnak, a tömött templomi padsorokról pedig szintén le kell mondani, a járványügyi szabályok és ajánlások betartásával azonban különleges játék várja a környékre érkezőket: egy titkos fesztivál, amely varázslatokból, családi sétákból, ablakon bekukucskálós élményekből, betlehemi fényekből és véletlen pillanatokból áll majd össze a szeretetteli várakozás hangulatában. Néhol még az újvárosi angyal nyomára is rá lehet majd bukkanni, ezért érdemes figyelemmel követni az online közvetítéseket és a közösségi oldal híreit.

Ablakon bekukucskálós élmények várják a sétálókat az öt templom utcájában
Fotó: Öttemplom.hu

„Advent a hit, a remény, a várakozás, a csodák, a fény újjászületésének időszaka, amelynek része kell, hogy legyen a közös ünnepi készülődés és ráhangolódás. Próbáljunk meg legalább lélekben együtt lenni!” – szól a szervezők felhívása, akik arra kérnek mindenkit, hogy aki az újvárosi angyal nyomára akad, adjon hírt róla barátai körében és az online közösségi fórumokon, hogy más is rátalálhasson.

Egymás mellett él békében öt vallási közösség
Fotó: Öttemplom.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.