időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Újra a Kálvin téren csobog a Danubius-kút

Magyar Nemzet
2020.12.17. 13:49
Újra a Kálvin téren csobog a Danubius-kút

Soha nem látott mozgóképeken elevenednek meg a főváros régi épületei, a II. világháború előtti Budapest ikonikus helyei az Animatiqua kreatívstúdió jóvoltából.

A dupla trilógiának tervezett film első részében – mintegy mozgó képeslapként – gyönyörködhetünk az olyan, ma már nem létező épületekben, mint

az egykori Nemzeti Színház a Blaha Lujza téren, a Hungária Nagyszálló a pesti alsó rakparton, a régi Erzsébet híd, a Döbrentei téri Szent Demeter Templom vagy a Széchenyi téri Lloyd-palota. Ezek az épületek mind olyan helyeken álltak, amelyeket sokak ismernek, de közülük a legtöbben még nem is éltek, mikor elpusztultak.

Az Animatiqua YouTube-csatornáján, Facebook- és Linkedin-oldalán is megtekinthető, állóképekből komponált kisfilmen olyan elemek mozdulnak meg, mint a Dunán lévő hajók, a szökőkút vize vagy a háttérben vonuló felhők, ezáltal azt az érzetet keltve, mintha egyfajta lassított videófelvételt látnánk. Kondacs András, az animációs film rendezője, egyben az Animatiqua stúdió alapítója szerint ezek a trükkök leginkább a hollywoodi filmekben köszönnek vissza, Magyarországon ritkán alkalmazzák őket.

A rendező tervei szerint a sorozat következő része a detektívfilmek hangulatát idézi majd, amelyben nemcsak a ma nem létező épületek „kerülnek meg”, hanem azt is kinyomozzák, melyik hogyan tűnt el.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=b19_GMIAQwc[/embed]

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.