Albin 2024. március 1.
logo

Pedofil óvodai alkalmazottra csapott le a rendőrség Újbudán

Széllények, online videópremier, japán újévi szokások

Bényei Adrienn
2021.01.11. 16:30
Széllények, online videópremier, japán újévi szokások

A Deák17 Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Galéria három online programot ajánl januárra az érdeklődőknek. Széllényekről beszélget január 13-án, a REFLEX kiállításhoz kapcsolódóan Kovács Andrea Koronczi Endre képzőművésszel. Szó lesz a tárlaton kiállított munkájáról, aktuális és korábbi széllényekről.

Aktuális és korábbi „széllényekről” is szó lesz a REFLEX kiállítás kapcsán szervezett beszélgetésen
Fotó: Koronczi Endre

A REFLEX kiállításon bemutatott Adultusspiritus, 11111217 térspecifikus szélinstalláció mellett az alkotó korábbi, széllel és megelevenedő „széllényekkel” foglalkozó munkáiba is betekintést kaphatunk. Január 20-án, szintén a REFLEX kiállítás kísérőprogramjaként Tóth Ákos Gutter I. című timelapse klipjét közvetítik. Egy hatalmas jégtömbelemet magába foglaló, mixed média installációval jelentkező Tóth Ákos klipjének képkockáin egy különleges átalakulási folyamat szemtanúi lehetünk.

Különleges átalakulási folyamat szemtanúi lehetnek az érdeklődők
Fotó: Tóth Ákos

Családi matinéjuk, a Világjáró gyerekek ebben a hónapban Japánba látogat. Az online közvetítés során néhány origamitrükk mellett az érdeklődők azt is elleshetik, hogyan készítsenek otthon zenkertet, varázslatos ujjbábokat és szakuralámpást.

A Világjáró gyerekek családi matiné ebben a hónapban Japánba látogat
Fotó: Deák17 Galéria

Az online program a Galéria Facebook-oldalán követhető, de akár később is visszanézhető a Deák17 YouTube-csatornán.

A galéria feladata

A Deák17 Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Galéria – amely egyben közösségi tér és művészetpedagógiai centrum is – célja, hogy olyan hiánypótló művészeti nevelést támogató feladatot lásson el, amely hazai és nemzetközi viszonylatban is reprezentálni tudja Budapest főváros művészetpártoló, tehetségsegítő tevékenységét. Ennek keretében ad helyet a képző- és iparművészeti időszaki kiállításoknak, továbbá különböző alkotóműhelyek közötti szakmai párbeszéd és művészetpedagógiai tevékenységek folytatására. A Galéria nemcsak kiállító-, hanem foglalkoztató tér is egyben, teret adva a fiatalok művészeti tanulásának és innovációinak. A fiatalok által készített művészi alkotások bemutatása, valamint egy központi alkotóműhely működtetése számtalan lehetőséget hordoz magában. A művészet szervezőerő, egy közeg, amely összehoz különböző embereket, korosztályokat, és alkotóerőket szabadít fel, közelebb hozza a kortárs társművészeteket, és a generációk közötti kapcsolatot is elősegíti. A Deák17 Galériát 2020-ban Családbarát múzeum elismeréssel tüntették ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.