időjárás 10°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere

Magyar Nemzet
2021.02.06. 14:30
Elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere

A 29 éves énekes betegségéről tavaly nyáron érkeztek az első hírek, akkor az AWS le is mondott minden koncertet, a Raktárkoncertjüket is vendégénekesekkel vették fel. Novemberben arról lehetett hallani, hogy Örs már jobban van, azonban pár hete újra kórházba került, ma pedig megérkezett a tragikus hír a zenekartól.

 

Fotó: Hammerworld.hu

„Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában, hosszú küzdelem után távozott közülünk.

Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ.

Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt. Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt. Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!” – búcsúzott a zenekar Facebook oldalán énekesétől.

Csak a jók mennek el...

…tartja a mondás. A magyar könnyűzenei színtér fiatal képviselőinek kiemelkedő alakjára, Siklósi Örsre gondolva húsba vágóan igaznak bizonyult ez az aforizma.

A cikk ITT olvasható tovább.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.