Akusztikus dallamok A dal 2021 első elődöntőjében

A dal 2021 első elődöntőjén akusztikus formában csendülnek fel a versenydalok szombaton, a Duna Televízió műsorán.

Magyar Nemzet
2021. 02. 26. 13:24
NAGY Fer;
Nagy Feró beszédet mond Benkő László búcsúztatásán a Farkasréti temetõben 2020. december 2-án Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután kialakult a húszfős mezőny (https://mediaklikk.hu/adal2021/galeria/2021/02/22/a-dal-2021-elodontosei/), két elődöntőt izgulhatunk végig a versenyzőkért, melyekben alkalmanként tíz produkció mutatkozik be. Február 27-én 19.35-től, az első elődöntőben Gerendás feat. Dárdai Blanka, Szőke Nikoletta, Szabó Leslie, Katona Petra, a Pink & The Panthers, a Mudfield, Galda Levente, a Beneath My Skin, a Kaukázus, valamint Bari Laci lép majd színpadra.

A dal történetében ez a második alkalom, hogy kizárólag magyar nyelvű szerzemények versenyeznek, ezáltal segítve elő az új magyar könnyűzenei művek létrejöttét.

Vincze Lilla – aki szintén a klasszikus zene területéről érkezett – úgy véli, az akusztikus zene által érvényesülnek igazán a zene és a szöveg finomságai, árnyalatai, valamint az előadók hangja.

A Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője visszatérő zsűritag A dal történetében, ahogy Nagy Feró, a Beatrice frontembere is. Mindketten harmadik alkalommal ülnek az ítészek székébe. Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar énekese is a régi motorosok közé tartozik, hiszen korábban két évadon keresztül méltatta a dalokat. Negyedikként idén Ferenczi György, az Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, a Rackajam frontembere csatlakozott a zsűri csapatához.

A negyedik zsűritag: Ferenczi György
Fotó: Havran Zoltán

A nézők ezúttal is sms-ben szavazhatnak, ami által részeseivé válhatnak a dalválasztás folyamatának. A március 13-ra tervezett döntőben a bekerült négy produkció közül pedig kizárólag ők döntenek arról, ki legyen a végső győztes, aki elnyeri a Petőfi zenei díj Az év dala elismerését, lehetőséget kap egy nagylemez és egy videoklip elkészítésére, valamint pénzjutalomban is részesül. Az előző évekhez hasonlóan több különdíj is gazdára talál, mint A dal 2021 legjobb szövegírója és A dal 2021 felfedezettje cím.

A dal 2021. március 13-ig szombatonként 19.35-től látható a Duna Televízió műsorán. Érdemes jelen lenni az online térben is, hiszen A dal 2021 internetes oldalán, valamint a közösségi oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek között válogathatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.