Animációs film az új kasszasiker Amerikában

Amerikában a kasszasikerlista élére került a Croodék: Egy új kor című animációs mesefilm, amely a tervek szerint április végén kerül majd a magyar nézők elé. A kőkorszakban játszódó családi filmre kicsivel több mint kétmillió dollárért (591 millió forintért) váltottak jegyet a nézők. A Warner Bros. életrajzi filmje, a Judas and the Black Messiah mozis bevétele vasárnapig szintén kétmillió dollár volt. Mindebből tisztán látható, hogy a politikai üzeneteket, a multikulturalizmus eszméjét szórakoztató filmek köntösében próbálják eladni az amerikai nézőknek.

2021. 02. 16. 12:40
null
A politikai üzeneteket, a multikulturalizmus eszméjét szórakoztató filmek köntösében próbálják eladni az amerikai nézőknek Forrás: mafab
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikában a kasszasikerlista élére került a Croodék: Egy új kor című animációs mesefilm, amely a tervek szerint április végén kerül majd a magyar nézők elé. A kőkorszakban játszódó családi filmre kicsivel több mint kétmillió dollárért (591 millió forintért) váltottak jegyet a nézők, ezzel teljes észak-amerikai bevétele már 49 millió dollár (14,5 milliárd forint). Croodékat hét évvel ezelőtt ismerhették meg a nézők, a mesefilm első része egy elfeledett ősi korban játszódik, amikor a természet még a kísérletező szakaszában volt. Croodék fura lényekkel találkoznak, különös növények veszik őket körül vagy próbálják megenni őket. Filozófiájuk, hogy nem jó a változás, jól érzik magukat megszokott életük keretei között, ám egy szerencsétlen baleset következtében minden megváltozik.

Míg az első rész arról szólt, hogy a legjobb dolog a világon, ha családban él az ember, még akkor is, ha néha idegesítő is csöppet, addig az idei évben moziba kerülő második részben két család küzdelmét látjuk, az egyik némileg lemaradt az evolúciós fejlődésben, a másik már megteremtette a modern kort. Croodéknak új élőhelyre van szükségük, ezért bevándorolnak Jobbagyék fallal körülvett rendkívül fejlett paradicsomába, ahol aztán hamar feszültség támad a két család között. A politikai üzenetektől sem mentes mese korunk egyik legnagyobb problémáját vizsgálja, azt, milyen konfliktusokat eredményez, ha különböző kultúrák találkoznak egymással. Az animációs mesefilmben is feloldhatatlannak ábrázolják az alkotók az ellentéteket, itt arra jutnak, hogy csak a közös veszély elleni harc eredményez összefogást.

A politikai üzeneteket, a multikulturalizmus eszméjét szórakoztató filmek köntösében próbálják eladni az amerikai nézőknek
Fotó: Mafab

De nemcsak Croodék tömték teli a hollywoodi filmgyárosok zsebeit a hétvégén, a Warner Bros életrajzi filmje, a Judas and the Black Messiah mozis bevétele vasárnapig szintén kétmillió dollár volt, a négynapos hétvége alatt 2,4 millió dolláros (709 millió forintos) jegyeladással számol a stúdió. A Fekete Párducok radikális polgárjogi szervezet fiatal vezetője, Fred Hampton meggyilkolásáról szóló produkciót a Warner a Wonder Woman 1984 és az Ördög a részletekben című filmjeihez hasonlóan egyszerre mutatta be a járvány alatt is nyitva tartó mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatásán. Az Ördög a részletekben 1,9 millió dolláros (562 millió forintos) hétvégi jegybevételt ért el. A Wonder Woman 1984 pedig 1,3 millió dolláros (384 millió forintos) jegyeladással már csaknem 42 millió dollárra (12,4 milliárd forintra) növelte mozis bevételeit. Mindebből tisztán látható, hogy a politikai üzeneteket, a multikulturalizmus eszméjét szórakoztató filmek köntösében próbálják eladni az amerikai nézőknek. Persze ha jól belegondolunk, sose volt ez másként Hollywoodban, csak mostanra eljutott oda a filmgyártás, hogy még a függetlenség látszatát se próbálják megteremteni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.