Humoreszk-pályázatot hirdetett az Irodalmi Jelen

Jelige: „A humor: mosoly könnyek között”. Azzal a szándékkal hirdették meg a pályázatot, hogy az alkotók műveiken keresztül ellensúlyozzák az elmúlt időszak letargikus hangulatát.

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 17:00
null
Forrás: youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karinthy Frigyes Együgyű lexikonából kölcsönzött „A humor: mosoly könnyek között” jeligével humoreszk-pályázatot hirdetett az Irodalmi Jelen azzal a szándékkal, hogy az alkotók műveiken keresztül ellensúlyozzák az elmúlt időszak letargikus hangulatát.

A humoreszk nem más, mint „karcolatszerű, rövid terjedelem és az ennek megfelelő, fő vonásokra redukált kidolgozás, valamint a könnyed, kedélyesen derűs hangulatú humor” – idézi a Kulturális Enciklopédia meghatározását a pályázati kiírás, melyre várják a klasszikusabb, anekdotikus stílusú, a műfaj jeles képviselőjét, Karinthyt követő, vagy akár az ezektől független munkákat is.

Legújabb pályázatával az Irodalmi Jelen „a bezártságból, az elidegenedésből, a valós térben, közösen eltöltött idő hiányából eredő levertséget” kívánja enyhíteni, ezért hívja játszani az alkotókat. A pályamunkákat 2021. szeptember 15-éig lehet benyújtani. A szerkesztőség tagjaiból álló zsűri által kiválasztott első három helyezett pénzjutalomban részesül.

A pályázat részleteiről és feltételeiről az Irodalmi Jelen honlapján tájékozódhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.