A frontvonalban dolgozókért szólt a taps a színházi világnapon

Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatójának az ötlete alapján és kezdeményezésére március 15. óta láthatók Kaposvár városában a Csiky Gergely Színház Köszönjük nektek, veletek vagyunk! című nagyszabású kampány plakátjai. A teátrum által indított akció célja az oltási hajlandóság növelése.

Magyar Nemzet
2021. 03. 28. 8:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány harmadik hullámában minden korábbi esetszámot fölülmúl a megbetegedések száma, ezért a kaposvári színház vezetősége és társulata kiemelten fontosnak tartja, hogy fölhívja a figyelmet a frontvonalban dolgozók áldozatos, lelkiismeretes és kitartó munkájára, és arra biztatnak minden előadó-művészeti szervezetet, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

Fotó: Csiky Gergely Színház

Miután színházaink zárva tartanak, az elmaradt esti tapsokat a frontvonalban szolgálók elismerésére ajánlják, ezért arra kértek mindenkit, hogy az idei színházi világnapon, március 27-én szombaton, a színházi előadások kezdési időpontjában, tehát 19.00 órakor az otthonunkban nyissuk ki az ablakokat, álljunk ki az erkélyre, és tapsoljuk meg azokat, akik a mindennapokban értünk és egészségünkért harcolnak. A rendkívül sikeres összefogásról szólva Fülöp Péter a Kossuth rádió Krónika című műsorában elmondta: miután a járványügyi korlátozások miatt tavaly és idén sem ünnepelhettek nézőikkel együtt a színházban, arra kérték őket, hogy a társulattal közösen így fejezzék ki elismerésüket a frontvonalban dolgozóknak. A kaposvári teátrum igazgatója hozzáfűzte: közös érdekünk, hogy minél többen és minél hamarabb kapják meg az oltást. A Csiky Gergely Színház kampányához néhány nap alatt több mint hetven – budapesti és vidéki – színház és szervezet csatlakozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.