Lelki mélység és öröm a zene közelében

A Cziffra György-emlékév programjában ma este 19 órától Miskolcon, a Művészetek Házában lép fel Miklósa Erika koloratúrszoprán opera-énekesnő a kiváló tenorral, Horváth Istvánnal és Balázs János zongoraművésszel. A díjmentesen, élőben követhető hangversenyen műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból hallhatunk válogatást.

2021. 03. 08. 16:00
null
Miklósa Erika Fotó: Nánási Pál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három éve lépett először együtt a közönség elé Miklósa Erika és Balázs János, hogy megkeressék azt a közös hangot, amely mindkettejük zenei területének, az operaműfajnak és a zongorairodalomnak is sajátja. Magától értetődő módon talált egymásra e két világ és a két előadó, hiszen mind az opera-, mind a zongoraművészet ragyogását élte a romantika korában és újbóli fellángolását a XX. században.

Miklósa Erika koloratúrszoprán
Fotó: Nánási Pál

A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János zongoraművész művészeti vezetésével, egyedülálló szakmai összefogással valósulnak meg, számos hazai és külföldi partner áll társszervezőként az események mellett. – Ezeken a koncerteken műfajilag tágra nyitjuk a kapukat: opera, klasszikus zene, dzsessz, népzene, sanzon, belefér minden, ami inspirál bennünket. Szeretnénk megmutatni a közönségnek azt a sok színt, lelki mélységet és örömöt, amit a zene közelében megélhetünk, legyen az bármilyen műfajú, igényes alkotás. Nekünk minden színpadi találkozás hihetetlen élmény, rengeteget készülünk rá, hiszen ritkán lépünk fel együtt – idézi a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleménye Balázs János zongoraművész gondolatait.

Balázs János zongoraművész
Fotó: Emmer László

Miklósa Erika pedig úgy fogalmaz: azt egyikünk sem gondolta, hogy a ZongOpera elnevezésű produkciónk ennyire jól fog működni mind emberileg, mind zeneileg. Ritka pillanatok egyike, amikor két művész így egymásra tud találni és ilyen csodálatos koncerteket tud létrehozni. Ez nekünk óriási élmény.

Horváth István tenor
Fotó: cziffra.hu

 

A hangversenyen felcsendül:

Liszt: Ha álmom mély (Miklósa Erika, Balázs János),

Puccini–Balázs: Lauretta áriája (Balázs János),

Bellini: La sonnanbula, Ah non credea… (Miklósa Erika, Balázs János),

Ponce–Balázs: Estrellita (Balázs János),

Verdi: Álarcosbál – Saper vorreste… (Miklósa Erika, Balázs János),

Gershwin–Balázs: Improvizáció (Balázs János),

Gershwin: The Man I love, Lady be good (Miklósa Erika, Balázs János),

Verdi: Rigoletto – Gilda–herceg duett (Miklósa Erika, Horváth István),

Puccini: Turandot, Nessun dorma (Horváth István),

Kálmán: Csárdáskirálynő – Sylvia belépője (Miklósa Erika, Balázs János),

Kálmán: Montmartre-i ibolya, Ma önről álmodtam (Horváth István),

Erkel: Bánk bán – Bánk és Melinda kettőse (Miklósa Erika, Balázs János),

Monnot: Himnusz a szerelemről (Miklósa Erika, Horváth István)

A koncert a Filharmónia Magyarország együttműködésében valósul meg. A díjtalan közvetítést a fesztivál weboldalán, a Cziffra Fesztivál Facebook-oldalán, a Filharmónia web- és Facebook-oldalán, valamint YouTube- és Vimeo-csatornáján követheti a közönség. Továbbá a későbbiekben a Filharmónia Magyarország YouTube-csatornáján bármikor ingyenesen visszanézhető lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.