A Müpa egyik legnépszerűbb produkciója online is megtekinthető

A cirkuszművészetet a tánccal ötvöző Recirquel Non Solus című produkcióját május 2-án tűzi műsorra online közvetítéssorozatának részeként a Müpa.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 17:30
null
Fotó: Pozsonyi Roland
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cirkuszművészetet a tánccal ötvöző Recirquel Non Solus című produkcióját május 2-án tűzi műsorra online közvetítéssorozatának részeként a Müpa.

A Vági Bence rendezésében megvalósuló előadás 20 órától követhető nyomon a Müpa honlapján, Facebook-oldalán valamint YouTube-csatornáján, ugyanakkor az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) közreműködésével a kontinens több művészeti központjának online műsorában is szerepel.

Az ECHO célja, hogy támogassa a feltörekvő tehetségeket, Európa legjelentősebb rendezvényhelyszínein mutatva be őket. A koronavírus-járvány alatt a szervezet az online térbe helyezi a tevékenységét, és a vezető hangversenytermek korábbi felvételeiből válogat.

Látványos jelenet az előadásból
Fotó: Pozsonyi Roland

A Non Solus a Vági Bence által létrehozott, új előadó-művészeti műfaj, a „cirque danse” alapműve, amely a képzelet világának mélységeit némán bejáró két emberről szól, akiket Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész alakít. A testek kifejezőerejére épülő, a cirkusz és a tánc határán mozgó produkció arra keresi a választ, hogy az életben mi a test és a lélek szerepe, illetve hogyan élhető maga az élet. A darab díszlettervezője Iványi Árpád, hangzásvilága pedig Bach műveit egyesíti elektronikus zenével, valamint Fassang László kortárs orgonáján lejátszott futamokkal.

Az előadás nemzetközi sikerét mutatja, hogy a kortárs alkotások fellegvárának is nevezett New York-i Brooklyn Academy of Music is bemutatta 2019-ben, a The New York Times a kritikájában pedig úgy jellemezte: „balett a levegőben”,

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.