Gróf Széchenyi István halálára emlékeznek

A Széchenyi-örökséghelyszín a legnagyobb magyarra emlékezik április 8-án, halála évfordulóján.  A Széchényi-mauzóleumban és a Széchenyi-örökség online felületein is felidézik a nagyformátumú államférfi emlékezetét – adta hírül Egresitsné Firtl Katalin az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 10:26
null
A Széchényi-mauzóleum Fotó: Esterházy-kastély Fotótár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1860. április 8-án, 161. éve halt meg gróf Széchenyi István. A nagycenki Széchényi-mauzóleumban holnap 18 órai kezdettel emlékező szentmisét és közös imádságot tartanak a nemzet megújulásáért és gróf Széchenyi István lelki üdvösségéért.

A Széchényi-mauzóleum
Fotó: Esterházy-kastély Fotótár

Az örökséghelyszín weboldalain a kortárs Arany János és Jókai Mór gondolatai idézik fel a hazának boldog jövőt, dicsőséget és hitből eredő áldást hozó életmű iránti örök tiszteletet.

A Széchényi-mauzóleum oltárképe
Fotó: Esterházy-kastély Fotótár

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.