Harminckét szerző vallomása

A szerkesztő, Pécsi Györgyi valóságos, választott és virtuális szülőföldeket sorol fel.

Ferdinandy György
2021. 04. 23. 20:21
null
Forrás: MMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Díszes kötet, a Kortárs folyóirat kiadása. Harminckét szerző vallomása háromszáz sűrű oldalon. Tucatnyi író. A többiek számomra ismeretlenek. A szerkesztő, Pécsi Györgyi valóságos, választott és virtuális szülőföldeket sorol fel. A listát kiegészíteném: a nem létező – ismeretlen – szülőföldről is lehetne írni. Mert van, akinek még ez a kapaszkodó se jutott. Ami engem illet, inkább önarcképnek nevezném ezt a harminckét emlékiratot. Megrendítő vallomások – a szerkesztő meghatározása. Mégis: a megrendülés itt-ott elmarad.

De maradjunk csak az önarckép műfajánál! A Kortárs másfél évvel ezelőtt megjelentetett antológiája így is érdekes olvasmány. Hazacsábító. Olvasóját élete átgondolására készteti. Örüljünk neki, hogy ez a könyv még a mai, nehéz időkben is megszülethetett.

Szülőföldem, Kortárs Könyvkiadó Kft., 2019

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.