időjárás 35°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Ilyen közelről eddig még senki sem láthatta Renoir Fekvő női aktját

Magyar Nemzet
2021.04.23. 15:47
Ilyen közelről eddig még senki sem láthatta Renoir Fekvő női aktját

– Az elmúlt időszakban a kormány segítségével két rendkívüli értékű festményt is sikerült megvásárolnunk. Anthony van Dyck flamand festőnek, az európai portréfestészet egyik legnagyobb mesterének I. Károly angol király legidősebb lányát, Stuart Mária Henrietta hercegnőt ábrázoló remekművét 2019-ben, a londoni Christie’s árverésén tudtuk megvenni, a következő évben pedig a Szépművészeti Múzeum utóbbi száz évének legnagyobb értékű műtárgyvásárlása révén birtokunkba kerülhetett Renoir Fekvő női akt című alkotása – mondta Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója legújabb szerzeményeikről.

A múzeum honlapján a festményekre úgy lehet ránagyítani, hogy olyan részletek is felfedezhetőek, amelyeket a műtárgy előtt állva sosem vennénk észre.

Renoir Fekvő női aktja Forrás: Szépművészeti Múzeum

A játékos tanulás című rovatuk pedig számos olyan művészettörténeti érdekességre irányítja a figyelmet, amely a képek jó ismerőinek is az újdonság erejével hathat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.