Ilyen közelről eddig még senki sem láthatta Renoir Fekvő női aktját

Nagyítás. A Szépművészeti Múzeum új virtuális tárlatán Anthony van Dyck Stuart Maria Henrietta esküvői portréja és Auguste Renoir Fekvő női akt című munkáit mutatja be egészen közelről.

Magyar Nemzet
2021. 04. 23. 15:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt időszakban a kormány segítségével két rendkívüli értékű festményt is sikerült megvásárolnunk. Anthony van Dyck flamand festőnek, az európai portréfestészet egyik legnagyobb mesterének I. Károly angol király legidősebb lányát, Stuart Mária Henrietta hercegnőt ábrázoló remekművét 2019-ben, a londoni Christie’s árverésén tudtuk megvenni, a következő évben pedig a Szépművészeti Múzeum utóbbi száz évének legnagyobb értékű műtárgyvásárlása révén birtokunkba kerülhetett Renoir Fekvő női akt című alkotása – mondta Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója legújabb szerzeményeikről.

A múzeum honlapján a festményekre úgy lehet ránagyítani, hogy olyan részletek is felfedezhetőek, amelyeket a műtárgy előtt állva sosem vennénk észre.

Renoir Fekvő női aktja Forrás: Szépművészeti Múzeum

A játékos tanulás című rovatuk pedig számos olyan művészettörténeti érdekességre irányítja a figyelmet, amely a képek jó ismerőinek is az újdonság erejével hathat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.