Kalandozások a Mozaik Múzeumtúrával

A Mozaik Múzeumtúra országos múzeum-népszerűsítő program folytatja a tavaly elindított digitális rendezvénysorozatait, ezúttal Virtuális Roadshow állomásokkal. A következő hetekben öt különböző tematikában ismerhetik meg az érdeklődők a hazai és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumokat és programpalettájuk sokszínűségét. Elsőként a művészet világnapja alkalmából a különböző művészeti alkotásokat és képviselőiket mutatják be, hogy segítsék a művészet fejlődését, terjesztését, ismertetve annak sokszínűségét.

Magyar Nemzet
2021. 04. 15. 17:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virtuális rendezvényeik célja, hogy a diákoknak tanulási segítséget nyújtsanak, a múzeumbarátoknak enyhítsék a múzeumok hiányát és mindenki megismerje, milyen színes is a hazai múzeumi világ. A következő hetekben még négy tematikával készülnek, ezek közül legközelebb az irodalmi múzeumokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A jelenlegi ínséges idők még inkább igazolták, azok a művészeti szektorok, amiket alapvetőnek, természetesnek gondolunk az életünkben, mennyire tudnak hiányozni, ha a megszokottól eltérően nehezebben vagy épp más formában érhetjük el. A kiállításokat, videókat a weboldalon lehet megtekinteni, ahol az előző digitális rendezvényeik is elérhetőek. A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával, Tájak – Korok – Múzeumok Egyesület együttműködésével és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában

Az első Roadshow állomásuk itt érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.