Tovább bővülhet Benkő László zenei öröksége

Hatalmas mennyiségű feldolgozatlan anyagot hagyott hátra Benkő László, az Omega együttes alapítója és legendás billentyűse, aki tavaly novemberben hunyt el. Fia, Balázs – aki exkluzív interjút adott az M5 kulturális csatornának – azon dolgozik, hogy mindez a közönséghez is eljuthasson.

Magyar Nemzet
2021. 04. 22. 20:05
BENK Lszl
Benkő László Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M5 csatornán minden hétköznap 19 órakor látható Librettó című műsor a kulturális élet érdekes történéseit, újdonságait igyekszik bemutatni a nézőknek. A szerdai adásban az ikonikus Fészek Kulturális Központból jelentkezett a műsor, ahol Benkő Balázs mesélt édesapja, Benkő László felbecsülhetetlen zenei hagyatékáról – közölte az MTVA.

„Sok Omega-klasszikus születésének voltam tanúja, amelyek közül a legnagyobbakat mindig valamilyen bohém, hirtelen jött, felszabadult pillanat ihletett. Volt, hogy egy buli kellős közepén szállta meg édesapámat az ihlet, hirtelen odarohant a zongorához és két perc alatt meg is született a dal” – mondta Benkő Balázs, aki szerint azért volt rendkívül termékeny művész Benkő László, mert sohasem volt elégedett a saját munkájával.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző hatalmas mennyiségű feldolgozatlan zenei anyagot hagyott maga után: többek között két soha be nem mutatott színdarabot és egy balettet is. Benkő Balázs most azon dolgozik, hogy ezek a felvételek eljuthassanak a közönséghez, és így tovább bővüljön Benkő László zenei öröksége.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.